| YLEINEN - ALLMÄN

Jannike till final i Sanremo – vann specialpris

Artisten Jannike Sandström tog sig vidare finalen i Sanremo Senior Song Contest med låten ”That Day”.  Flavia Da Silva Pinto från Brasilien tog hem segern.

 

– Det här är helt otroligt med tanke på att jag låg sjuk i sängen ännu dagen före resan till Italien, helt makalöst. Målet var att komma igenom semifinalen med hedern i behåll, men så hände någonting och det bara gick vägen, säger en glad Jannike.

Av semifinalens tjugotre deltagare tog juryn åtta artister vidare till slutfinal på Operan i Sanremo. 

Tävlingsledningen och juryn delar varje år ut ett specialpris för specifika och unika artistiska egenskaper. Jannike Sandström belönades med priset.

Tävlingens ledning delar varje år ut ett specialpris. Jannike Sandström fick priset i år. Tävlingens president Paolo Alberti till höger.

Jannike är en mångsidig artist som uppvisade alla artistiska delar – en bra låt, ett bra framträdande, fantastiska scenkläder och en personlig sångröst, sade festivalens president Paolo Alberti till pressen efteråt. 

Låten ”That Day” släpps fredagen den 13 oktober på samtliga digitala plattformer och en musikvideo kommer ut veckan efter.

Jannike blev antagen till sångfestivalen i Sanremo, Italien den 6-7 oktober. Hon tävlade i klassen Singer- & Songwriter för 34-åringar och uppåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *