| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunginhallitus: Kaupungintalon tontin kaavamuutosprosessi valtuustoon

Kaupungintalon alueen asemakaavoitus siirtyy nyt kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kaavamuutos pysähtyi kaavamuutosvaiheeseen edellisellä valtuustokaudella. Kaupungin yhdyskuntavaliokunta käsitteli asiaa 26.9. ja päätti äänestyksen jälkeen esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle periaatepäätöstä jatkaa kaavoitusta.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 2.10. äänestyksen jälkeen esittää kaupunginvaltuustolle periaatepäätöstä jatkaa kaavoitusta. RKP:n Fredrik Waselius ehdotti, että luovutaan käärmetalomuodosta suunnitelman perusratkaisuna. Ehdotus hylättiin äänin 5-2. Valtuustoon asia tulee 23.10.

Alueen kaavoitus mainitaan uudessa kaupunkistrategiassa priorisoitavana hankkeena, joka pitäisi saada hyväksyttyä kuluvan strategiakauden 2023–2030 aikana. Ensi vaiheessa halutaan linjata hankkeen poliittinen tahtotila jatkoa varten. 

Kaavoitus perustuisi 26.9.2023 tehdyn viitesuunnitelmassa esitetyn ratkaisuun. Viitesuunnitelmassa on mm. lyhennetty eteläpäädyn rakennusmassaa ja tehty porrastuksia ja poistettu eteläpuolen maanalaisia autopaikkoja. Kokonaiskerrosala on pienentynyt 24 655 k-m2 :sta 20020 km-2 :iin. 

Kaupungille on saapunut kuntalaisaloite, jossa vaaditaan suunnitteluprosessin lopettamista. Aloitteen allekirjoitti 484 henkilöä. Vuosien aikana on jätetty kaiken kaikkiaan seitsemän kuntalaisaloitetta asiasta.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että vuoden 2024 talousarvioesitykseen kaupunginvaltuustolle lisätään 250 000 euron määräraha Kasavuoren koulukeskuksen väistötilojen hanke-, luonnos-, ja toteutussuunnitteluun sekä muihin hankkeen valmistelun tarpeisiin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *