| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunginhallitus palautti ensi vuoden talousarvion – veroprosentti 4,40 %.

Kaupungin talous heikkenee merkittävästi vuonna 2024. Kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana  palauttaa pöydällä olleen talousarvioehdotuksen.

Ennen palautuspäätöstä hallitus keskusteli kaupungin heikentyvistä talousnäkymistä ja niiden vaikutuksista tulevan ja tulevien vuosien talouteen.

Kaupunginhallitus päätyi palauttamaan talousarvion valmisteluun, niin että ennen päätöksiä ehditään pitää valtuuston talousseminaari. Valtuustolle budjetti esitetään joulukuussa.

Hallitus päätti kuitenkin esittää ensi vuoden veroprosentiksi 4,40 %. Kiinteistöveroihin ei ehdoteta muutosta, ellei valtion kaavailema maapohjan verotuksen muutos astu voimaan. Jos näin tapahtuu niin maapohja verotetaan uudella 1,30%:n verolla.

Veroprosenttiesitykset viedään valtuuston kokoukseen 13.11. koska veroprosentit tulee vahvistaa valtiolle sillä viikolla.

Kaupunginhallitus käsitteli myös valtuuston kaavapäätöstä. Hallitus totesi, että valtuuston päätös syntyi virheellisessä järjestyksessä ja että tämän vuoksi kaavapäätöstä ei panna täytäntöön vaan viedään valtuustolle uudelleen käsiteltäväksi kokoukseen, joka pidetään 13.11.

Kaupunginvaltuusto teki maanantaina 23.10. periaatepäätöksen asemakaavamuutostyön jatkamisesta. Päätös tehtiin äänestyksen jälkeen. Tarvittiin yhteensä kuusi äänestystä. Viimeisessä äänestyksessä kaupunginhallituksen ehdotus voitti luvuin 21-13 (1 tyhjä).

Päivitetty 9.45.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *