| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kenestä vuoden yrittäjä Kauniaisissa?

Suomen Yrittäjät palkitsee paikallisyhdistystensä kautta vuosittain satoja yrittäjiä. Paikkakunnasta ja yrittäjärakenteesta riippuen valittavat yrittäjät ovat joko yksinyrittäjiä tai työnantajayrittäjiä. Kaikkia yhdistää kuitenkin intohimo yrittäjyyteen ja asiakkaiden edun laittaminen oman edun edelle. Kauniaisten Yrittäjät ry – Grankulla Företagare rf jatkaa perinnettä ja kutsuu kaikki mukaan valitsemaan Kauniaisten Vuoden yrittäjää!

Tänäkin vuonna, te hyvät kaupunkilaiset saatte valita Kauniaisten vuoden yrittäjän. Prosessia on yksinkertaistettu. Valinta tehdään yhdellä äänestyksellä. Yhteistyökumppanimme Kauniaisten kaupunki antaa jälleen käyttöömme webropol-äänestysalustan. Tästä iso kiitos kaupungintalon suuntaan. Vuoden yrittäjä Kauniaisissa valitaan jo kolmannen kerran yleisöäänestyksenä. Valinnan siirtämistä yhdistyksen hallitukselta kaupunkilaisille on kiitelty vuolaasti. Kaupungin hallinnoima äänestysalusta takaa äänestystuloksen luotettavuuden.

Äänestysaikaa on 2 viikkoa 26.10. – 9.11.2023

Äänestä yrittäjää joko referenssilistalta tai kerro listan ulkopuolelta, kenet sinä valitsisit. Listattuna ovat kaikki ne yrittäjät, jotka ovat joko olleet ehdolla tai joita on ehdotettu vuosina 2021 ja 2022 Vuoden yrittäjäksi. Äänestys osoitteessa: www.kauniainen.fi/vuodenyrittaja.

Kolme eniten ääniä saanutta yrittäjää esitellään 16.11.2023 ilmestyvässä Kaunis Granissa. Lopullinen järjestys ja Kauniaisten vuoden yrittäjä julkaistaan ja palkitaan Kauniaisten Joulunavauksessa 30.11.2023. Voittajan haastattelu ja yritysesittely julkaistaan 7.12.2023 ilmestyvässä Kaunis Granissa. Haastattelijana päätoimittaja Jan Snellman.

Kauniaisten Yrittäjien puheenjohtaja Kia Katarina Järvinen toivoo aikaisempien vuosien tapaan vilkasta osallistumista. Vuoden 2022 Vuoden yrittäjä Tassuasema valittiin äänivyöryllä, joka yllätti iloisesti kaikki, myös valitut työnantajayrittäjät Inka Falckin ja Eeva Teräväisen. Tässä vaiheessa on varmaan syytä muistuttaa valinnan kriteereistä, ennen kun kukaan ajattelee äänestää Tassuasemaa toistamiseen.

Vuoden yrittäjäksi voi tulla valituksi vain kerran. Näin ollen referenssilistasta puuttuvat yleisösuosikit (valintavuosi suluissa): Soffan verhoomo-möbeltapetserin (2018), Ihana Kukkanen (2019), Lähellä Deli (2020), Pannacotta (2021) ja Tassuasema (2022). Pidempi lista Vuoden yrittäjistä on luettavissa Kauniaisten Yrittäjien kotisivuilla osoitteessa: https:// www.yrittajat.fi/paikallisyhdistykset/kauniaistenyrittajat/

Valittavalle yrittäjälle/ yritykselle on Suomen yrittäjien ohjesäännöissä määritelty kriteereitä, joista yhdistys ei äänestyksen järjestäjänä voi poiketa. Yksi tärkeimmistä on sijainti. Yrityksen tulee sijaita Kauniaisten talousalueella tai sen asiakkaista (verkkokauppa tai vastaava) suurin osa tulee olla kauniaislaisia. Kumpikin kriteeri tulee tarvittaessa pystyä aukottomasti todistamaan. Toinen tärkeä ja tarkistettava kriteeri on yrityksen taloudellinen tilanne. Valittavalla yrittäjällä tai yrityksellä ei saa olla julkisia maksuhäiriömerkintöjä viimeisimmän 24 kk:n ajalta. Tarkistuksesta vastaa Kauniaisten Yrittäjien hallituksen tehtävään osoittama henkilö. Kolmas ja olennaisin valintakriteeri on itse yrittäjä. Valittavan henkilön tulee olla päätoiminen yrittäjä. Suomen Yrittäjät määrittelee yrittäjäksi henkilön, joka harjoittaa taloudellista toimintaa omaan laskuun ja omalla vastuulla.

Yrittäjät ovat perinteisesti tottuneet pärjäämään omillaan. Nyt on tilaisuus osoittaa arvostusta, tukea ja kertoa, että yrittäjät ovat tärkeä osa yhteiskuntaamme ja kaupunkiamme! Kauniaisten Yrittäjien hallitus palkitsee voittajan hopeaseppä ja muotoilija Mauno Honkasen Yrittäjäpatsaalla. Yrittäjäpatsas (kuvassa) on yritteliäisyyden ja yritteliään ihmisen symboli. Patsas ja titteli ovat Suomen Yrittäjien vuonna 1978 perustama tunnustuspalkinto. Patsaan graniittijalustaan kiinnitettävään hopealaattaan kaiverretaan saajan ja hänen yrityksensä nimi. Patsaan mukana tulee kunniakirja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *