| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Vem är årets företagare i Grankulla?

Företagarna i Finland belönar årligen hundratals företagare via sina lokalföreningar. Beroende på orten och företagarstrukturen är de utvalda företagarna antingen egenföretagare eller företagare som sysselsätter andra. Alla förenas ändå av en passion för företagande och att tillgodose kundernas behov före de egna behoven. Grankulla Företagare rf – Kauniaisten Yrittäjät ry fortsätter traditionen och bjuder in alla att utse Årets företagare i Grankulla!

Även i år får ni, ärade stadsbor, välja årets företagare i Grankulla. Processen har förenklats. Valet sker i en omröstning. Vår samarbetspartner Grankulla stad låter oss än en gång använda enkätplattformen webropol. För det ska staden ha ett stort tack. Årets företagare i Grankulla utses nu för tredje gången genom en allmän omröstning. Det är numera stadsborna som väljer vinnaren istället för föreningens styrelse och det har fått mycket beröm. Att staden administrerar omröstningsplattformen garanterar ett pålitligt valresultat.

Röstningstiden är två veckor 26.10. – 9.11.2023

Rösta på en företagare antingen från en referenslista eller tala om vem du skulle vilja rösta på utanför listan. På listan finns alla företagare som antingen varit kandidater eller som blivit föreslagna till Årets företagare 2021 och 2022. Omröstningen sker på: www. kauniainen.fi/vuodenyrittaja. De tre företagare som fått mest röster presenteras i Kaunis Grani 16.11.2023. Den slutgiltiga ordningen och Grankulla Årets företagare tillkännages och får sitt pris under julöppningen i Grankulla den 30.11.2023. Intervju med segraren och en presentation av företaget publiceras i Kaunis Grani 7.12.2023. Tidningens chefredaktör Jan Snellman intervjuar.

Grankulla företagares ordförande Kia Katarina Järvinen hoppas att det i år i likhet med andra år blir en livlig omröstning. Årets företagare 2022 veterinärstationen Tassuasema vann en jordskredsseger. Det överraskade glatt alla, även arbetsgivarföretagarna Inka Falck och Eeva Teräväinen. I det här skedet är det skäl att påminna om kriterierna innan någon röstar än en gång på Tassuasema.

Man kan utses till Årets företagare endast en gång. Därmed saknas favoriterna på referenslistan (året de valdes inom parentes): Soffan verhoomo-möbeltapetsering (2018), Ihana Kukkanen (2019), Lähellä Deli (2020), Pannacotta (2021) och Tassuasema (2022). En längre lista med alla Årets företagare finns på Grankulla företagares webbsida: www. yrittajat.fi/paikallisyhdistykset/kauniaistenyrittajat/

Företagarna i Finland har kriterier för företagaren/företaget som utses och som lokalföreningen som röstningsordnare inte kan göra avsteg från. Ett av de viktigaste kriterierna är läget. Företaget ska finnas i Grankulla ekonomiområde eller största delen av dess kunder (webbutik eller dylikt) är Grankullabor. Båda kriterierna ska vid behov kunna bevisas vattentätt. Ett annat kriterium är företagets ekonomiska tillstånd. Företaget eller företagaren får inte ha betalningsanmärkningar under de 24 senaste månaderna. Grankulla företagare utser en person som granskar dessa kriterier. Det tredje och väsentligaste kriteriet är företagaren själv. Personen ska vara företagare på heltid. Företagarna i Finland definierar en företagare som en person som bedriver ekonomisk verksamhet för sin egen räkning och på sitt eget ansvar.

Företagarna är traditionellt vana att klara sig på egen hand. Nu finns en chans att visa uppskattning, stöd och berätta att företagarna är en viktig del av vårt samhälle och vår stad!

Grankulla företagares styrelse belönar vinnaren med Företagarstatyn av formgivaren och silversmeden Mauno Honkanen. Statyn (på fotot) är en symbol för företagsamhet och en företagsam människa. Statyn och titeln är ett pris som Finlands företagare grundat 1978. På statyns sockel av granit fästs en silverplatta där vinnaren och namnet på hens företag graveras. Med statyn kommer ett diplom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *