| KAUPUNKI - STADEN

Staden: Beslutet om att fortsätta detaljplaneringen av stadshuskvarteret behandlas på nytt i fullmäktige

Beslutet som fullmäktige gjorde 23.10 gällande fortsättandet av detaljplaneringen för stadshuskvarteret ska behandlas på nytt i fullmäktige 13.11, meddelade staden på torsdagen.

Efter fullmäktiges möte lämnade fullmäktigeledamoten Juha Pesonen (grön) in en skrivelse där han ber att ärendet behandlas på nytt, eftersom beslutet tillkommit i felaktig ordning. Också fullmäktigeledamoten Taisto Miettinen (sannf) inlämnade en skrivelse som säger att röstningsordningen var felaktig visavi ett par omröstningar.

– Även om det här beslutet var ett princip- och så kallat beredningsbeslut, som inte går att överklaga är ärendet principiellt så viktigt att det är skäl att ta om omröstningen, säger stadsdirektör Christoffer Masar.

Stadsstyrelsen kommer inkommande måndag att behandla paragrafen som gäller lagligheten av fullmäktiges beslut. Styrelsen konstaterar att fullmäktiges beslut tillkommit i felaktig ordning och att detaljplaneringsbeslutet inte ska verkställas utan föras på nytt till fullmäktigebehandling, meddelar staden.

Stadsfullmäktige fattade på måndagen ett principbeslut om att arbetet med detaljplaneändringen fortsätter. Beslutet fattades efter omröstning. Det krävdes totalt sex omröstningar innan beslutet var fattat. I den sista omröstningen vann stadsstyrelsens förslag med rösterna 21-13 (1 blank).

Läs mera:

Stadsstyrelsens beredning och förslag om en ny fullmäktigebehandling

Beredningen av ärendet för fullmäktige 23.10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *