| YLEINEN - ALLMÄN

Bio Grani Årets Grankullabo

Grankulla svenska kulturförening premierar Bio Grani som är en välbekant institution för många Grankullabor. Bio Grani har verkat i Grankulla sedan 1985. 

– Det är en långvarig och anmärkningsvärd kulturgärning att upprätthålla en biograf på en liten ort som Grankulla i konkurrens med de otaliga biografsalonger som finns i huvudstadsregionen. Det som gör Bio Grani så unik är att den visar aktuella svenskspråkiga barnfilmer, vilket de övriga biograferna i huvudstadsregionen sällan eller aldrig gör. Till Bio Granis specialiteter hör även att visa en Art House-film en gång i månaden, säger föreningen i sin motivering.

Bio Grani drevs många år av det äkta paret Orvokki och Aarne Lohman. Efter generationsskiftet år 2020 drivs biografen numera av parets son Harri och svärdotter Riitta Lohman.

I fjol var det Grani Närhjälp som utnämndes till Årets Grankullbo. Det är sjuttonde gången Grankulla svenska kulturförening väljer Årets Grankullabo. Den första i ordningen att ta emot hedersbetygelsen var kulturrådet Clara Palmgren år 2005.

Källa: Vi i Grankulla, Grankulla svenska kulturförening, Martina Harms-Aalto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *