| YLEINEN - ALLMÄN

Bio Grani on Vuoden kauniaislainen

Bio Grani on valittu Vuoden kauniaislaiseksi vuonna 2023. Yritys ottaa huomionosoituksen vastaan ruotsalaisuuden päivän juhlallisuuksissa Uudessa Paviljongissa maanantaina 6.11.

Bio Grani on monelle tuttu instituutio ja se on toiminut Kauniaisissa vuodesta 1985 lähtien.

– Elokuvateatterin säilyttäminen näin pienellä paikkakunnalla kuin Kauniainen on pitkäaikainen ja huomionarvoinen kulttuuriteko kilpailussa pääkaupunkiseudun lukemattomien elokuvateattereiden kanssa. Bio Granista tekeee ainutlaatuisen se, että siellä esitetään ajankohtaisia ruotsinkielisiä lasten elokuvia, joita nähdään muissa pääkaupunkiseudun elokuvateattereissa harvoin tai ei ollenkaan. Bio Granin erikoisuuksiin kuuluu myös kerran kuussa esitettävä Art House -elokuva, sanotaan perusteluissa.

Orvokki ja Aarne Lohman perustivat Bio Granin. Vuoden 2020 sukupolvenvaihdoksen jälkeen elokuvateatteria pyörittävät nyt pariskunnan poika Harri ja miniä Riitta Lohman.

Viime vuonna Vuoden kauniaislaiseksi valittiin Granin Lähiapu. Kauniaisten ruotsinkielinen kulttuuriyhdistys valitsi Vuoden kauniaislaisen 17. kerran. Ensimmäisenä huomionosoituksen sai vuonna 2005 kulttuurineuvos Clara Palmgren.

Lähde: Vi i Grankulla, Grankulla svenska kulturförening (Kauniaisten ruotsinkielinen kulttuuriyhdistys), Martina Harms-Aalto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *