| KAUPUNKI - STADEN

Gymnasister ordnade hackathon

I Kauniaisten lukios hackathon möttes utmaningarna för skogsindustrins storbolag och ungdomarnas fräscha idéer. Målet var att främja den finska skogsindustrins nya innovationer och hållbar utveckling.

Vid Kauniaisten lukio ordnades den 25 oktober en hackathon för hållbar skogsindustri eller MetsäHackathon. Den ordnades i samarbete med UPM-Kymmene, Valmet, Stora Enso, Metsä Group, MM Kotkamills, Kemira, Vision Hunters, AFRY Finland och Sulzer. Deloitte var evenemangets facilitator.

På bilden från vänster till höger: Träförädlingsingenjörerna rf:s ordförande Antti Lindqvist, Deloittes Mika Järvensivu, Ville Mansikkaniemi och Olli Copeland.

Nästan 80 gymnasister från huvudstadsregionens gymnasier deltog i evenemanget. Under hackathon-tillställningen fick ungdomarna i team lösa uppgifter som bolagen gett dem och de sparrades av bolagens representanter.

Huvudarrangörer var Kauniaisten lukios andelslag Grani Works och Träförädlingsingenjörerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *