| KAUPUNKI - STADEN

Lukiolaisia hackathonissa Kauniaisten lukiolla

Kauniaisten lukion hackathonissa metsäalan suuryritysten haasteet ja nuorten raikkaat ideat kohtaavat. Tavoitteena on edistää suomalaisen metsäteollisuuden uusia innovaatioita ja kestävää kehitystä.

Kauniaisten lukiossa järjestettiin 25.10.2023 Kestävän metsäteollisuuden hackathon eli MetsäHackathon. Tapahtuma oli järjestetty yhteistyössä metsäteollisuuden yritysten UPM-Kymmene Oyj, Valmet Oyj, Stora Enso Oyj, Metsä Group, MM Kotkamills Oy, Kemira Oyj, Vision Hunters Ltd. Oy, AFRY Finland Oy ja Sulzer Ltd. kanssa. Tilaisuuden fasilitaattorina toimi konsulttiyhtiö Deloitte Oy. Tilaisuuteen osallistui lähes 80 nuorta pääkaupunkiseudun eri lukioista. Hackathon on tilaisuus, jossa lukiolaiset pääsevät ratkaisemaan tiimeinä yritysten asettamia tehtäviä ja yritysten edustajat sparrailemaan nuoria ja kuuntelemaan heidän ajatuksiaan. Tapahtuman pääjärjestäjänä toimi Kauniaisten lukion oma osuuskunta Grani Works yhdessä Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Puunjalostusinsinöörit ry:n puheenjohtaja Antti Lindqvist, Deloitten Mika Järvensivu, Ville Mansikkaniemi ja Olli Copeland.

Nuoret pääsivät ideoimaan keinoja siihen, miten metsäteollisuuden tuotteilla voidaan osaltaan olla ehkäisemässä ilmastonmuutosta. Kehittämisen kohteita olivat muun muassa kestävät ja muovittomat pakkausmateriaalit, niiden markkinointi sekä metsäalan uudet innovaatiot. Tilaisuus antoi oppilaille mahdollisuuden myös tutustua metsäteollisuusyritysten toimintaan sekä haastaa itseään erilaisten tehtävien ratkaisemisessa.

Päivä lähti käyntiin Turun yliopiston apulaisprofessorin Anne Quarshien puheella kestävästä liiketoiminnasta ja Metsä Groupin ilmasto- ja kiertotalousjohtajan Maija Pohjakallion puheella kestävästä metsäteollisuudesta alan yrityksissä. Oppilaille jaettuja haasteita oli yhteensä viisi, jotka jaettiin satunnaisesti 16 ryhmän kesken. Yritykset jaettiin haasteisiin metsäteollisuuden aihealueiden mukaan. Yritysten edustajat pääsivät auttamaan opiskelijoita haasteiden ratkaisussa, jolloin myös yritysten edustajat pääsivät kuulemaan nuorten uusia ja raikkaita ideoita. Nuoret pääsivät päivän päätteeksi esittelemään ideoitaan tuomaristolle sekä muille oppilaille ja palkintoja jaettiin jopa seitsemälle eri ryhmälle. Tuomaristo valitsi MetsäHackathonin voittajaksi yksimielisesti joukkueen, joka ideoi puukuitupohjaisista raaka-aineista valmistettavia jalkapalloja ja jalkapallokenttiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *