| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Ha kul med gänget och gör samtidigt något gott

– Det här var kul att delta i för det var möjligt att göra något gott på annat sätt än med mockarutor och produktförsäljning, inleder Henna Kallionpää.

Hon är med och arrangerar en fest med vars hjälp man samlat in medel i mer än 50 år till skolföreningen Kauniaisten kouluyhdistys. Medlen används för stipendier till eleverna och understöd för lägerskolor.

– Jag tycker att det är förvånande att varje fest haft ett eget tema, säger Henna.

Temat för festen i januari 2024 är 1990-talet. Kan det vara så att arrangörernas, d.v.s. föräldrarna till Mäntymäkis femteklassare, hjärtan klappar varmt för det årtiondet? Många av dem var ju unga på 90-talet.

Palmstränder med overheadapparat

Festdeltagarna uppmanas alltid att klä sig enligt temat och festplatsen dekoreras också enligt temat. På 90-talet var temat ett år Karibien. Då projicerade man palmstränder med en overheadapparat på festsalens vägg.

På bilden Henna Kallionpää (t.v) och Kaisa Raitio.

Traditionellt har arrangörerna också haft ett programnummer på festen. Historien förtäljer att temat för festen för länge sedan var Bad Grankulla och av respekt för spastaden var programmet i samma anda. En grupp under gymnastiklärarens ledning inledde festen med en rask damgymnastikföreställning där också gästerna deltog. Under festen i januari lovar arrangörerna ett dansnummer med 90-talsstuk av föräldrarna.

Alla med!

I år siktar arrangörerna på att locka med folk över skolornas språkgränser.

– Evenemanget är öppet för alla vuxna som köpt biljett. Jag hoppas att alla Granibor och deras vänner som bor längre bort kunde delta i en så här underhållande kväll. Det här är också för andra än föräldrarna till Mäntymäkiskolans elever, säger Kaisa Raitio som är en av arrangörerna.

– Det jag hört om tidigare år är att kompisgäng samlas i Grankullahem före festen. De har satsat på temat och sedan kommer hela gänget till ett bord de reserverat för sig och har en rolig kväll, fortsätter hon.

Under januarifesten uppträder två band och en äkta nittiotals-DJ får gästerna att dansa. Man får sjunga karaoke och under kvällens lopp ordnas också en välgörenhetsauktion.

Vad handlar det om?

  • Nittiotalsparty på Kasavuoren koulu lördagen den 27.1.2024 kl. 18.00. Biljetten kostar 65 euro och i den ingår en buffetmiddag. Biljetter kan köpas på: https://bit.ly/granitanssit24
  • Det handlar om en insamling av Kauniaisten Kouluyhdistys. Avkastningen används bl.a. för stipendier och stöd till lägerskolor.
  • Liveband och en DJ underhåller. Karaoke och välgörenhetsauktion ingår också. Man kan bestämma bord när man köper biljett. Temat är 1990-talet. Man får klä sig enligt temat och den bästa dräkten belönas!
  • Evenemanget på Facebook: https://fb.me/e/1pA7YDDKP
  • Evenemanget på Instagram: https://www.instagram.com/granitanssit2024/

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *