| YLEINEN - ALLMÄN

Grankulla har nu en golfsimulator

Nu kan du spela golf i Grani Golf Akatemias simulator i Arbetarakademin i Grankulla genom hela vintern. Ett kompisgäng grundade en vinterträningsplats med två simulatorer med tanke på sina egna behov.

Meningen var först att bygga en simulator så vi själva kan spela. Vi undersökte olika lokaler i Grankulla med omgivning, men vi hittade inget lämpligt. Sedan hittade vi det här stället och då beslutade vi att vi gör det till ett ställe dit alla kan komma. Tack vare vår golfhobby är vi nu här, säger Grani Golfs grundare Matti Jatkola vid sina två simulatorer. Simulatorernas höjd och läget ställde krav när gänget jagade rätt lokal.

– Specifikationerna var att det ska vara i Grankulla och det ska vara minst tre meters takhöjd. Det här stället är verkligen bra för oss eftersom vi här bredvid har GrIFK:s fotis- och hockeygängs lokaler och Grani tennis driver också verksamhet här. Det här är lite som Grankullas sportcentrum.

Grani Golfs simulatorutrymme har renoverats snyggt och det fyller behoven. Allt är hypermodernt. Simulatorerna och programmen som driver dem och datorerna är alla nya. Jatkola och ställets pro Juuso Kahlos konstaterar med en mun att stället inte drivs med kommersiella förtecken.

– För oss räcker det att det kommer några kunder varje dag. Det här är inte en huvudsyssla för någon av oss men vi hoppas att vi inte behöver betala så hemskt mycket själva. Så mycket ska vi ändå se till att vi får stående speltimmar, säger Jatkola med ett leende.

Kahlos spelade golf som proffs i fem år och är lärare i Grani Golf. Man kan boka både privat- och grupplektioner med honom. Jatkola tror att stället lockar kompisar att spela tillsammans i simulatorn och han drömmer om att skapa en golfgemenskap för de lokala spelarna.

– Kom modigt hit bara. Det här är ett tryggt ställe att spela golf på oavsett ålder eller vad som helst. Jag tror att många kommer hit för att ha lite egentid under en runda och få spela i fred.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Grani Golf

  • Grani Golf finns i byggnad 4 i Arbetarakademin i Grankulla.
  • Simulatorn passar utmärkt för att träna golf eller för att spela en runda på världens bästa golfbanor, ensam eller med kompisar.
  • Öppet varje dag kl. 7–22. Mer info och reserveringar: granigolf.fi och Grani Golf Akatemias Facebook och Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *