| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Lillemor Wilén är lucia – Clara Palmgren kröner

Årets lucia i Grankulla heter Lillemor Wilén och hon kröns av kulturrådet Clara Palmgren i Grankulla kyrka på luciadagen. Vi har intervjuat Lillemor om hennes kommande värv. Redan på dagen uppträder lucia med följe vid köpcentret utanför K-Supermarket.

 

Varmt grattis till att det är just du som är Grankullas lucia 2023. Hur kändes det då du fick veta att du ska ha luciauppdraget i år?

– Tack, det kändes roligt, jag har alltid tyckt om luciatraditionen. Jag har tidigare varit med som tärna, så det är roligt att få ha en lite annorlunda ”roll” i år.

Berätta lite om dig själv som person. En hurdan person är du? Vilka är dina mest ”klassiska luciaegenskaper”?

– Jag är en aktiv person som gillar att sporta och vara med vänner och familj. Jag skulle säga att mina mest ”klassiska luciaegenskaper” är att jag är hjälpsam och tycker om att sjunga.

Lillemor Wilén.

Hur länge har du varit med i luciakören? Sjunger du i andra körer eller spelar du några instrument?

– Jag har varit med i luciakören två gånger tidigare som tärna och sen hade jag paus i några år, men är nu med igen. Jag har sång som huvudämne vid Grankulla musikinstitut och har tidigare också spelat violin.

Vad betyder lucia för dig?

–Lucia är en jättekiva tradition med ett fint budskap och som sprider glädje till många. Det är lite som inledningen på julen och man får en bra julstämning. Det är roligt att sjunga tillsammans med tärnorna och det brukar alltid låta jättefint.

Har du något särskilt luciaminne som du vill dela med dig av?

– Lucia har alltid på något sätt varit en del av mina jultraditioner. Vi har alltid haft luciauppträdanden på dagis och i lågstadiet och när jag var liten så brukade jag vara lucia på min farmors och farfars glöggfest för släkt och vänner.

Vad kommer just du att tillföra till luciatraditionen, vad ser du fram emot?

– Jag kommer att tillföra glädje och julkänslor, eftersom julen alltid varit en viktig högtid för mig. Jag ser mest fram emot kröningen och att lussa för de äldsta och yngsta eftersom de alltid blir så glada då de ser oss.

Lillemor Wilén, Grankullas lucia, uppträder med sina tolv tärnor i Grankulla köpcentrum utanför K-Supermarket ca kl. 12.15 onsdag 13.12. Kl. 18 samma dag är det luciakröning i Grankulla kyrka. Luciakören leds av Pamela Sandström. Andra medverkande är kören Änglaklang och barnkören Stjärnfall (ledare Heli Peitsalo), Lucia 2022 Emilia Ekholm, Mikael Munne och Hanna Hongell från Grankulla musikinstitut och kaplan Daniel Nyberg. Till luciakröningen är det fritt inträde, välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *