| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Lillemor Wilén on Lucia – Clara Palmgren kruunaa

Tämän vuoden Lucia Kauniaisissa on Lillemor Wilén, ja hänet kruunataan Kauniaisten kirkossa Lucian päivänä kulttuurineuvos Clara Palmgrenin toimesta. Olemme haastatelleet Lillemoria hänen tulevasta tehtävästään. Jo päivällä Lucia esiintyy saattueineen ostoskeskuksessa K-Supermarketin edessä.

Lämmin onnittelu siitä, että juuri sinä olet Kauniaisten Lucia vuonna 2023. Miltä tuntui, kun sait tietää, että olet tämän vuoden Lucia?

– Kiitos, se tuntui mukavalta. Olen aina pitänyt Lucia-perinteestä. Olen ollut aiemmin mukana kuorossa, joten on hauskaa saada hieman erilainen ”rooli” tänä vuonna.

Kerro hieman itsestäsi henkilönä. Millainen henkilö olet? Mitkä ovat ”tyypilliset Lucia-ominaisuutesi”?

– Olen aktiivinen henkilö, joka tykkää urheilla ja olla ystävien ja perheen kanssa. Sanoisin, että minun ”tyypilliset Luciaominaisuuteni” ovat auttavaisuus ja että tykkään laulamisesta.

Lillemor Wilén.

Kuinka kauan olet ollut mukana Lucia-kuorossa? Laulatko muissa kuoroissa tai soitatko mitään instrumenttia?

– Olen ollut mukana Lucia-kuorossa kaksi kertaa aiemmin ja sitten pidin taukoa muutaman vuoden, mutta nyt olen taas mukana. Laulaminen on pääaineeni Kauniaisten musiikkiopistossa, ja olen aiemmin soittanut viulua.

Mitä Lucia merkitsee sinulle?

– Lucia on hieno perinne kauniilla viestillä, joka tuo iloa monille. Se on kuin joulun alkusoitto ja antaa hyvän joulutunnelman. On mukavaa laulaa yhdessä muiden kanssa ja se kuulostaa aina todella kauniilta.

Onko sinulla jotain erityistä Lucia-muistoa, jonka haluaisit jakaa?

– Lucia on aina jollain tavalla kuulunut joulu perinteisiini. Meillä oli aina Lucia-esityksiä päiväkodissa ja alakoulussa ja pienenä olin usein Luciana isoäitini ja isoisäni glögijuhlassa sukulaisille ja ystäville.

Mitä aiot tuoda mukanasi Lucia-perinteseen, mitä odotat eniten?

– Tuon mukanani iloa ja joulutunnelmaa, koska joulu on aina ollut minulle tärkeä juhla. Odotan eniten kruunausta ja laulamista sekä vanhemmille että nuorimmille, koska he ovat aina niin iloisia nähdessään meidät.

Lillemor Wilén, Kauniaisten Lucia, esiintyy kuoronsa kanssa Kauniaisten ostoskeskuksessa K-Supermarketin edessä noin klo 12.15 keskiviikkona 13.12. Samana päivänä klo 18 on Lucian kruunaus Kauniaisten kirkossa. Lucia-kuoroa johtaa Pamela Sandström. Muita esiintyjiä ovat kuoro Änglaklang ja lapsikuoro Stjärnfall (johtaja Heli Peitsalo), Lucia 2022 Emilia Ekholm, Mikael Munne ja Hanna Hongell Kauniaisten musiikkiopistosta sekä kappalainen Daniel Nyberg. Lucian kruunaus on ilmainen, tervetuloa! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *