| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Perinteikäs Granibacken juhlii 90-vuotista historiaansa

Kauniaisten sydämessä sijaitseva Suomen vanhin laskettelukeskus Granibacken täyttää tammikuussa komeat 90 vuotta. Juhlan kunniaksi rinteessä järjestetään tapahtumia 20.–21. tammikuuta koko perheelle.

Granibacken on pääkaupunkiseudun ainoa lähirinne. Se on toiminut jo vuosikymmeniä sukupolvien kohtaamispaikkana. Tänä päivänä rinne on ensisijaisesti lasten ja nuorten harrastuspaikka, jonne on helppo tulla.

Lapset ja nuoret ovat vahvasti myös tulevaisuuden suunnitelmien lähtökohtana. Grani Alpinen toiminnanjohtaja Mikko Heiskasen mukaan lähitulevaisuudessa keskuksen kehityssuunnitelmiin kuuluu Lastenmaa, joka tarjoaa entistä paremmat puitteet lapsille ja aloittelijoille matalan kynnyksen harrastamiseen.

– Samalla vapautuu tilaa parkille, jossa voi temppuilla sekä suksilla että lumilaudalla. Haluamme jatkossakin olla laadukas ja entistä monipuolisempi hiihtokeskus, jossa lapset ja perheet voivat viettää aikaa erilaisten talviharrastusten parissa. Haluamme myös tehdä sen entistä kestävämmin, jotta lähiharrastaminen olisi mahdollista lumisissa olosuhteissa myös tuleville sukupolville.

Suomen ensimmäinen pujottelurinne raivattiin Bad Grankullan maille, tarkoituksenaan houkutella kylpylään uusia asiakkaita. Rinne saatiin käyttökuntoon tammikuussa 1934 ja ensimmäiset suksenjäljet piirtyivät mäkeen jo samana talvena.

Rinteestä tuli nopeasti hyvin suosittu. Tavalliset urheilua harrastavat helsinkiläiset kokeilivat innoissaan uutta lajia Kauniaisissa, jonne matkustettiin yleensä junalla. Asemalta marssittiin loppumatka sukset olalla.

Granibackenia on yleisesti pidetty merkittävänä askeleena alppihiihdon kilpailutoiminnan kehittymisessä Suomessa. Vähintään yhtä merkittävä oli Bad Grankullan osuus talvimatkailun alkutaipaleella. Rinteellä on korkeuseroa 48 metriä ja pituutta parisataa metriä. Kaksi hissiä vie kävijöitä huipulle vuosittain noin 160 000 kertaa.

Juhlaviikonlopun ohjelma

Lauantai 20.1.

Kilpailut, jossa lajilegendat kohtaa tulevaisuuden tähdet.

Iltajuhla, jossa Kauniaisissa vaikuttaneet sukupolvet kohtaavat. Kaikki seuran ystävät ovat tervetulleita viettämään ikimuistoista iltaa. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet kotisivuilta grifkalpine.fi

Sunnuntai 21.1.

Kaikille avoin ja ilmainen talvipäivä Granibackenilla. Eri vuosikymmenten asusteet ja varusteet enemmän kuin tervetulleita. Paras asu palkitaan. Myös sunnuntain ohjelmasta lisätietoa kotisivulta tapahtuman lähestyessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *