| YLEINEN - ALLMÄN

Huimausklinikka muutti kauppakeskukseen

Huimausklinikka, joka on toiminut vuodesta 2018, on nyt muuttanut Kauppakeskus Graniin.

– Muutettiin tänne koska kauppakeskuksessa on 1,8 miljoonaa kävijää vuodessa. Asiakkaat pääsevät autolla oven eteen ja myös vaikeasti liikkuville henkilöille on helpompi tulla vastaanotolle, Leena Pietarinen sanoo.

Pietarinen, joka itse asuu Kauniaisissa, on yrityksen toimitusjohtaja ja sairaanhoitaja. Klinikan lääkäri Alexander Benders on osakas. Potilaat hoidetaan tiimityönä.

Hoitona käytetään Ranskassa kehiteltyä Multitest-laitetta, joka auttaa hermoston, lihasten ja tasapainoelinten muutoksiin.

– Terveysteknologia on kehitetty yli 30 vuotta ja sitä käytetään hyvin moniin sairauksiin ylipäätään, mutta tässä tapauksessa tasapainohäiriöihin ja huimausongelmiin, Leena Pietarinen toteaa.

Huimausklinikan toimitusjohtaja ja sairaanhoitaja Leena Pietarinen uudessa toimitilassa
Kauppakeskus Granissa. Kauppakeskukseen muutettiin Kaunialasta ja Pietarinen on iloinen
uudesta tilasta keskellä kaupunkia.
– Tämä on valoisa ja avara tila, hän sanoo.

Huimausklinikan lääkäri Alexander Benders aloittaa hoidon diagnosoimalla vastaanotolle saapuneen potilaan. Diagnoosia tehdessään lääkäri käy läpi myös potilaan mukanaan tuomat aiemmat dokumentit terveydentilastaan sekä mahdolliset lääkitykset.

Sairaanhoitaja Leena Pietarinen on mukana vastaanotolla tutustumassa potilaaseen. Multitest-laitteella testi kestää viisi minuuttia.

– Laite tallentaa testin aikana potilaan jokaisen liikkeen ja testin päätyttyä tulostaa raportin. Testituloksen ja havaintojen perusteella lääkäri kertoo potilaalle tilanteen ja räätälöi tälle yksilöllisen hoitosuunnitelman. Lisäksi potilaalle annetaan hoitojakson aikana henkilökohtaisia liikuntaohjeita kuntoutumisen tueksi, he kertovat.

Huimausta voi Pietarisen mukaan aiheuttaa monet ongelmat.

– Syynä voi olla esimerkiksi korvaperäinen tasapainoelimen vajaatoiminta, huono näkö tai rytmihäiriö sydämessä, tai yksinkertaisesti ikääntyminen, Pietarinen sanoo.

Tyypillinen asiakas on ikäihminen, jolla on takana kaatuminen tai pelkää kaatumista. Lähtökohtaisesti kaikenikäiset voivat kärsiä huimauksesta tai esimerkiksi matkapahoinvoinnista, jota myös hoidetaan klinikalla.

Klinikka löytyy Kauppakeskus Granin 2. kerroksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *