| KAUPUNKI - STADEN

Kolumni: Kauniaisten kaupungin liikuntapalvelut 2024

Vaikka talous laahaa ja näkymätkään eivät vielä toistaiseksi kovin valaise tunnelin päätä, kaupungin liikuntapalvelut ei nuku vaan jatkaa määrätietoisesti työtään ylläpitää ja kehittää liikuntapaikkoja kaupunkilaisten hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja sen edistämiseksi. Mitä sitten 2024 tuo tullessaan?

Vuoden ensimmäisinä viikkoina on Saharan hiekkakentän valaistuksen saneeraus saatettu loppuun. Tämän avulla saamme mm. selkeitä säästöjä niin energian kulutukseen, kun sähkölaskuunkin. Toinen varmasti monelle mieluisa lisä on Kasavuoren laavulle johtava polku. Nyt laavulle pääsee helposti makkaranpaistoon myös näin talviaikaan ilman, että joutuu kulkemaan latujen vartta. Viimeisenä projektina alkuvuodelle on ollut keskusurheilukentälle ajetut ladut sekä vapaan hiihtotyylin alue.

Alkuvuodesta on suunnitelmissa laajentaa jo olemassa olevaa sähköistä tilavarausjärjestelmää niin että asiakas voi halutessaan itse varata pääasiassa kokoustiloja, kuten luokkahuoneen Kasavuoren koulusta.

Juuri ennen koululaisten kesälomaa on tarkoitus valmistua pitkään odotettu monitoimikenttä.

Kevättä kohti mentäessä vain viikko ennen Granipäivää on aika viettää koko kaupungin liikuntapäivää! Torstaina 16.5 liikuntapalvelut järjestää keskusurheilukentällä yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa jo kolmannen Grani Liikkuu! -tapahtuman. Kuten aikaisempina vuosina, niin myös tänä vuonna tapahtumaan kuuluu perinteinen Kurrenkierros juoksu. Juuri ennen koululaisten kesälomaa on tarkoitus valmistua pitkään odotettu monitoimikenttä. Kenttä nousee nuorisotalon ja Svenska skolcentrumin väliselle parkkipaikalle. Tämä projekti on osa niin kaupungin ilmastotyötä kuin lasten ja nuorten hyvinvointiakin. Toki myös aikuiset ovat toivottuja kentän käyttäjiä.

Viime vuonna aloitettu vuoden pituinen Nuori mieli urheilussa- pilotti yhteistyössä Mieli ry:n ja Olympiakomitean tähtiseurojemme kanssa tulee päätökseensä. Pilotin tarkoituksena on antaa valmentajille työkaluja mielen hyvinvoinnin valmentamiseen ja saada mielen hyvinvointi osaksi lasten ja nuorten kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia ja harrastamista.

Loppuvuodesta on suunnitelmissa laajentaa laskettelurinnettä ja mahdollisesti viettää 90 – vuotiaan Granibackenin Lastenmaan avajaisia.

Pyrimme aktiivisesti kertomaan kuulumisia niin somekanavilla, kuin Kaunis Granissakin. Facebookista ja Instagramista löydät meidät nimellä ”Grani liikkuu”.

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *