| YLEINEN - ALLMÄN

Werner von Hausen lockade storpublik

Utställningen Werner von Hausen – en bortglömd klassiker vid Villa Gyllenberg besöktes totalt av 12 620 besökare och utställningspublikationen såldes slut. Utställningen avslutades i mitten av januari.

– Vi är jättenöjda med besökarantalet, det är mycket mer än vad vi vågat hoppas på. Feedbacken har varit väldigt positiv och von Hausens verk har varit till en stor glädje för många. Vi vill rikta ett stort tack till kurator Laura Gutman, som gjorde ett enormt arbete med forskningsarbetet som möjliggjorde utställningen, samt alla långivare som ställde upp med sina verk till utställningen, säger Siiri Oinonen som är publik- och programansvarig vid Villa Gyllenberg.

Utställningens kurator Laura Gutman, har studerat Werner von Hausen (1870–1951) i många år. Det här var den första retrospektiva utställningen över konstnärens produktion.

Konstnären Werner von Hausen lät bygga en av de första villorna i Grankulla, Villa Reire, i början av 1900-talet och han var med om att skapa en konstnärskoloni i Grankulla. Den mångsidigt produktiva von Hausen designade även möbler och gjorde konstgrafik. Dessutom verkade han i många år som lärare i bildkonst i Grankulla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *