| YLEINEN - ALLMÄN

Werner von Hausenin näyttely houkutteli suuryleisön

Werner von Hausen – unohdettu klassikko -näyttely houkutteli Villa Gyllenbergin taidemuseoon 12 620 vierasta. Lisäksi näyttelyjulkaisu myytiin loppuun. Näyttely päättyi tammikuun puolivälissä.

– Olemme todella tyytyväisiä tähän kävijämäärään, se on paljon enemmän kuin olimme uskaltaneet odottaa. Palaute on ollut hyvin myönteistä, ja von Hausenin työt olivat tuoneet iloa monille. Haluamme kiittää kuraattori Laura Gutmania, jonka pitkäjänteinen tutkimustyö mahdollisti näyttelyn. Kiitos myös kaikille taideteosten lainaajille, sanoo Siiri Oinonen, joka on Villa Gyllenbergin yleisöpalveluvastaava.

Näyttelyn kuraattori Laura Gutman on tutkinut Werner von Hausenia (1870-1951) useiden vuosien ajan. Tämä näyttely oli ensimmäinen retrospektiivinen näyttely taiteilijan tuotannosta.

Taiteilija Werner von Hausen oli yksi ensimmäisistä huviloiden rakennuttajista Kauniaisissa. Villa Reire rakennettiin 1900-luvun alussa. Hän oli myös luomassa taiteilijasiirtokuntaa Kauniaisiin. Monipuolinen ja työteliäs von Hausen suunnitteli myös huonekaluja ja teki taidegrafiikkaa. Tämän lisäksi hän toimi useita vuosia kuvataiteen opettajana Kauniaisissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *