| KAUPUNKI - STADEN

5 kysymystä uudesta Granipelistä

Kauniaisiin liittyvän seurapelin odotetaan valmistuvan toukokuussa. Mies pelin taustalla on Jesper von Hertzen, jota pyydettiin vastaamaan viiteen kysymykseen.

Mistä keksit ajatuksen Granipelistä?

– Oikeastaan ajatus pelistä on granilaisen Micke Paqvalénin ansiota. Tai joka tapauksessa hän pohti, milloin on tulossa peli Granista. Ajatus liittyi siihen kun hän osti yhden Helsinkipeleistäni pari vuotta sitten. Tuon jälkeen juttelin viime vuonna myös Clara Palmgrenin kanssa. Hän toivoi, että kiirehtisin pelin kanssa.

Jesper von Hertzen tuo piakkoin markkinoille Granipelin. Tämä ei ole lautapeli, siitä olisi
valitettavasti tullut liian kallis, enkä uskalla teettää suurempaa painosmäärää kuin tuhat.
Tavallisen kokoinen lautapeli olisi vaatinut 2 000 kappaleen painoksen. Vaikka kauniaislaisia
pidetään aika intohimoisina kotikaupunkinsa tukijoina, en oikein usko, että voidaan myydä noin
monta peliä, hän sanoo.

Kerro lyhyesti, mistä pelissä on kysymys, miten sitä pelataan?

– Koska Kauniaisissa on vain 10000 asukasta, ei pelistä voinut tulla lautapeliä. Tässä se eroaa edellisistä peleistä, jotka liittyvät Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Jyväskylään, Porvooseen, Lahteen ja Länsi-Uuteenmaahan. Peli on ”vain” yksi pakka kysymyksiä jossa on runsaat 200 kysymystä. Kysymykset ovat arvoltaan 1-4 pistettä, ja tavoitteena on päästä ensimmäisenä 16 pisteeseen. Summa 16 pistettä perustuu vuosilukujen summaan: milloin Kauniainen oli perustettu (1+9+0+6=16). Säännöt ovat yksinkertaiset, ja sääntöihin liittyen kaikilla on vapaus kehittää omia ja entistä parempia sääntöjä!

Miten olet yhdistänyt Kauniaisten historian ja kulttuurin tähän peliin?

– Kysymykset on laadittu samaan tapaan kuin aiemmissa peleissäni. Kaikki Kauniaisiin liittyvä, kuten talot, historia, luonto, kulttuuri ja urheilu. Useimmat tärkeistä paikoista löytyvät kysymyksistä: kuten esimerkiksi VPK, juna-asema, Varukka ja pujottelumäki – muutaman mainitakseni.

Kuinka kauan pelin tekeminen vie aikaa?

– Jos osaisin keskittyä vain yhteen kaupunkiin tai yhteen kerrallaan, tulosta syntyisi luultavasti nopeammin, mutta tuolla lailla se ei tunnu onnistuvan. Minulla on kysymyksillä täytettyjä excel-taulukoita kuten esimerkiksi Kuopiosta, Hämeenlinnasta ja Vaasasta, ja olen myös pohtinut uuden Helsinkipelin tekemistä. En koskaan laske työtunteja peliprojektien aikana.

Kuinka paljon pelejä syntyy?

– Painos on luultavasti tuhat kappaletta. Missä pelejä myydään, siihen pitää palata, kun se alkaa olla ajankohtaista. Jos kaikki menee kuin Strömsössä, kysymykset julkaistaan toukokuussa.

Pelintekijä Jesper von Hertzen

Lempipeli?

Omien pelien ohella pidän Sybarit-pelistä, jossa on kysymyksiä ruuista, juomista ja etiketistä, sekä Besserwisseristä, Trivial Pursuitista, Haasteesta ja Scrabblesta. Muiden ohella. Ja tietenkin Rappakaljasta!

Onko sinulla suhde Graniin, asutko tai oletko asunut täällä, onko sukulaisia, ystäviä?

En ole asunut Granissa. Lähin suhde on varmaankin rakas serkkuni Nicolina ja hänen perheensä, jotka asuvat Kauniaisissa.

Mitä mieltä olet Granista?

Sympaattinen pieni kaupunki. Upea luonto, kauniita huviloita. On silti surullista, että niin monia upeita huviloita, ja muutamia vanhoja kauppoja keskustassa on purettu. Jos kuuluisin Kauniaisten päättäjiin, pyrkisin säilyttämään jäljellä olevan huvila-ilmapiirin. Säilyttäkää vanhat rakennukset, vanhat puutarhat, älkää rakentako liian ahtaasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *