| KULTTUURI -

Aarne Alligator -elokuvan ensi-ilta perjantaina

SF Studios -tuotantoyhtiön animoitu elokuva Aarne Alligatorista saa ensi-iltansa perjantaina 9. helmikuuta. Aarne Alligatorista tulee myöhemmin myös televisiosarja.

– On hienoa, että Aarnella on niin paljon faneja ja että moni haluaa palata Youtube-videoidemme pariin yhä uudelleen ja uudelleen. Aarne on tullut suosituksi lasten vilpittömän innostuksen takia, kertoo Marcus “Macke” Granberg, Aarne Alligatorin tuottaja, lauluntekijä ja luoja, lehdistötiedotteessa.

Kaunis Grani saa puhelimitse yhteyden Macke Granbergiin, entiseen Granilaiseen joka nyttemmin asuu Chicagon ulkopuolella, kun hän vieraili Helsingissä aiemmin tällä viikolla.

– Tuntuu mahtavalta, että SF Studios -yhtiöllä on halua tehdä Aarnesta elokuva. Se on uskomattoman hieno tunne. Tie tähän pisteeseen on ollut pitkä, sanoo Macke.

Anton Molander (vas.), Aarne ja Macke Granberg.

Elokuva “Aarne Alligator ja viidakkoystävät” perustuu hahmoihin, jotka esiintyvät musiikkivideoissa, konserteissa ja kirjoissa. Pääsemme seuraamaan Aarnea ja hänen ystäviään heidän seikkailuissaan viidakossa, joen varrella ja kaupungissa.

– Elokuvalla on maanläheinen tahti, ja uskon, että juuri sitä lapset tarvitsevat nykyään, sanoo Macke, joka yhdessä Anton Molanderin kanssa on myös suosittujen videoiden takana.

Elokuvan ja sarjan on ohjannut Jenny Jokela, ja ne perustuvat Fabian Nordlanderin ja Marcus Granbergin käsikirjoitukseen.

Elokuvan jakelusta vastaa SF Studios, ja elokuva saa ensi-iltansa Suomessa ja Ruotsissa 9. helmikuuta ja Tanskassa 11. huhtikuuta. Elokuva julkaistaan myös Norjassa, ja sen jälkeen TV-sarja julkaistaan Pohjoismaissa.

Aarne Alligaattori sai alkunsa vuonna 2003 Espoossa sävelletystä kappaleesta nimeltä “Arne Alligator”. Suurempaa suosiota Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu sai nauttia suomenkielisen version myötä vuonna 2008. Menestystä digitaalisessa maailmassa alkoi tulla, kun musiikkivideot lähtivät leviämään pohjoismaissa kulovalkean tavoin Youtubessa ja Spotifyssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *