| - KULTUREN

Filmen om Arne Alligator har premiär på fredag

SF Studios animerade biofim om Arne Alligator har premiär fredagen den 9 februari. Arne Alligator kommer också senare som TV-serie.

– Det är fantastiskt att så många fans gillar vår älskade Alligator och hans djungelkompisar och vill återkomma till våra videor på Youtube. Arne har blivit populär tack vare barnens genuina engagemang, säger Marcus “Macke” Granberg, producent, låtskrivare och skapare av Arne Alligator i ett pressmeddelande.

Kaunis Grani får per telefon tag på Macke Granberg, tidigare Granibo, men nu bosatt i en förort norr om Chicago, under ett besök i Helsingfors tidigare i veckan.

– Det känns jättefint att SF Studios tycker att Arne Alligator är så bra att man vill göra film om Arne. Det är en otroligt fin känsla. Vägen hit har varit lång, säger Macke.

Anton Molander (t.v), Arne och Macke Granberg.

Filmen “Arne Alligator och djungelkompisarna” är baserad på karaktärerna som är med i musikvideor, konserter och böcker. Vi får följa Arne och hans vänner på deras äventyr i djungeln, kring floden och i stan.

– Filmen har ett jordnära tempo och jag tror att det är just det barnen behöver i dagsläget, säger Macke, som skapat de populära videorna om Arne tillsammans med Anton Molander.

Arne Alligator är en av de mest populära barnkaraktärerna i Norden idag, som växer snabbt tack vare sina fans på digitala medier, främst Youtube. De mycket uppskattade musikvideorna har sin största publik i Sverige och Danmark och övriga Norden ligger inte långt efter.

Filmen och tv-serien är regisserad av Jenny Jokela, baserade på ett manus av Fabian Nordlander och Marcus Granberg.

Arne Alligator skapades 2003 som en låt av bandet Djungeltrumman. Eftersom bandet kallades för Arne Alligator av publiken fick de justera namnet till Arne Alligator & Djungeltrumman.

Filmen distribueras av SF Studios och har biopremiär i Finland och Sverige den 9 februari och i Danmark den 11 april. Filmen kommer också att släppas i Norge och därefter släpps TV-serien i Norden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *