| YLEINEN - ALLMÄN

Arkkitehtitoimisto muutti Laaksotielle

Arkkitehtitoimisto Skammi Oy on juuri muuttanut Laaksotielle urheilukaupan entisiin tiloihin.

– Olemme tavallinen suunnittelutyötä tekevä arkkitehtitoimisto, mutta sen lisäksi tiloissamme on kaikille avoin rakennusmateriaalinäyttely. Näyttely koostuu eri yritysten tuotteista, mutta myöskin ei-kaupallisesta aineistosta. Näyttelyn tarkoituksena on tehdä ekologisia rakennus- ja sisustusmateriaaleja sekä rakentamisen kiertotalouden mahdollisuuksia tunnetuksi, arkkitehti ja omistaja Satu Ratinen kertoo.

Arkkitehtitoimisto on perustettu vuonna 2003 Muuramessa. Vuoden 2006 alusta Ratinen on asunut Espoossa ja siitä asti tehnyt töitä kotona Lippajärvellä. Vuoden 2023 aikana tuli ajankohtaiseksi laajentaa toimintaa ja siksi piti alkaa etsiä sopivaa liiketilaa.

– Arkkitehtisuunnittelussa on juuri nyt käynnissä suuri muutos, kun rakennuksista tulee tehdä mahdollisimman hiilineutraaleja ja kun kiertotalous huomioidaan uudenlaisena mahdollisuutena. Näiden kysymysten äärellä suunnittelutyössä korostuu monialaisuus ja siksi on parempi tehdä näitä töitä työryhmissä kuin yksin.

Toimiston yhteyteen koottu ekologisten rakennusmateriaalien näyttely on avoin kaikille kiinnostuneille ti-to klo 13-18, niin yksityisille tai ammattimaisille rakennuttajille kuin suunnittelijoillekin, kertoo Satu Ratinen. Skammissa tullaan järjestämään myös koulutuksia. Tarkoitus on lähivuosina kasvaa noin kymmenen ammattilaisen toimistoksi.

Miksi haluatte toimia juuri Kauniaisissa?

– Ensimmäinen ajatukseni yrityksen vetäjänä oli, että toimiston olisi hyvä olla kävely- tai pyöräilyetäisyydellä omasta kodista ja siksi Kauniainen nousi hyvin nopeasti sijainniltaan kiinnostavaksi. Tajusimme samantien myös sen, että täällähän on kaikki päivittäiset palvelut näppärästi kävelyetäisyydellä ja yllätyimme positiivisesti myöskin lounaspaikkojen määrästä ja laadusta. Laaksotiellä olemme ”ihan ytimessä”, mutta paikka on kuitenkin hyvin rauhallinen. Arkkitehteina osaamme myöskin arvostaa sitä, että rakennettu ympäristö on viihtyisä ja siisti. Tähän urheilukaupan entiseen myymälään ihastuimme ensi silmäyksellä, Ratinen toteaa.

Minkälainen asiakaskunta teillä on?

– Skammi tekee pääasiassa pientalohankkeiden eli omakotitalojen, pari- ja rivitalojen sekä loma-asuntojen suunnittelua. Kohteet ovat uudisrakennuksia ja korjauskohteita. Toimisto on tehnyt muutaman päiväkodinkin suunnitelmat. Tarkoitus on tarjota asiantuntijapalveluita myös kunnille maankäytön suunnitteluun, Satu Ratinen kertoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *