| YLEINEN - ALLMÄN

Erica haluaa löytää luonnon kaupungin ulkopuolella

Kauniaislainen Erica Sjöberg, joka alun perin on lähtöisin Ahvenanmaalta, on nyt järjestämässä ensimmäistä omaa taidenäyttelyään 15.–27.2. Kauniaisten galleriassa.

Näyttelyn nimenä on ”Kaupungin ulkopuolella” (Utanför staden). Näyttely hahmottelee suomalaista luontoa tauluissa.

– Näyttely on minun ensimmäiseni ja olen hyvin otettu siitä. Näyttely on kokoelma erilaisia töitä, joita olen tehnyt vuosien aikana, ja joihin sain inspiraatiota suomalaisesta luonnosta. Haluan hahmottaa tunteita, joita voi tuntea, kun on läsnä luonnossa.

Erica Sjöberg.

Erica Sjöberg on asunut puolisonsa kanssa Kauniaisissa puolitoista vuotta. Sosionomiksi hän opiskeli Arcadassa, ja hänellä oli aikaisemmin työpaikka vanhustenhuollossa Ahvenanmaalla. Hän kuitenkin alkoi kaivata mantereelle, ja hänen puolisonsa Riku, joka on Kauniaisista, markkinoi kaupunkia niin tehokkaasti, että tuloksena oli muutto. Erica on muuton jälkeen opiskellut taidetta ja muotoilua Karjaalla (Västra Nylands Folkhögskola).

– Vaikka minulla oli joka päivä tunnin koulumatka yhteen suuntaan Karjaan koululle, olen tyytyväinen muutosta Graniin. Tämä on rauhallinen ja viehättävä kaupunki, jossa on paljon hienoja taloja ja puutarhoja. Täällä on rehevää, ja paljon suojeltuja luontoalueita, hän sanoo.

Tammikuussa hän aloitti artesaani-opiskelut Porvoossa.

–Joten nyt pendelöin kahtena päivänä viikossa toiseen suuntaan toisen sijasta. Niinpä oli oikein sopivaa, että perustimme kotimme paikkakuntien puoliväliin, sanoo Erica.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *