| YLEINEN - ALLMÄN

Erica vill hitta naturen utanför staden

Grankullabon Erica Sjöberg, som ursprungligen är från Åland, ordnar sin första soloutställning den 15-27 februari i Grankullas galleri.

Utställningen heter ”Utanför staden” och är en gestaltning av den finska naturen i form av målningar.

– Utställningen blir min första soloutställning och jag är riktigt exalterad över det. Det blir en samling av olika verk jag har gjort genom åren och som är inspirerade av den finska naturen. Jag vill gestalta de känslor som kan uppstå när man befinner sig i naturen med närvaro.

Erica Sjöberg.

Erica Sjöberg har bott i Grankulla med sin sambo i 1,5 år. Efter socionomexamen från Arcada blev det jobb inom äldreomsorgen på Åland. Efter en tid började hon längta tillbaka till fastlandet och hennes sambo Riku, som är från Grani, marknadsförde staden så väl att det blev en flytt. Efter flytten har hon studerat konst och design på Västra Nylands Folkhögskola i Karis.

– Även om jag varje dag hade en timmes restid till skolan i Karis enkel väg så är jag nöjd över att vi flyttade hit till Grani. Det är en lugn och prydlig stad med många fina hus och trädgårdar. Här är det lummigt och många naturområden är bevarade, säger hon.

I januari började hon studera till artesan i Borgå.

– Så nu pendlar jag två dagar i veckan åt andra hållet istället. Så det var ju riktigt lämpligt att vi bosatte oss här mitt emellan, säger Erica.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *