| YLEINEN - ALLMÄN

Grankullaföretag kandidat till designpris

Grankullaföretaget Bonden, som använder sig av finsk lammull i inredningstextilier, har utsetts till kandidat till det internationella Green Product Award 2024-designpriset. Prisutdelningen sker i Berlin i april.

Green Product Award har delats ut sedan 2011 till produkter och tjänster som kombinerar innovativ design med hållbar utveckling. I år deltog mer än 1 500 deltagare från 54 länder. Bondens kollektion ”We bring nature home” är en av kandidaterna i serien Interior & Lifestyle.

– ”We bring nature home” är ett bra exempel på kreativitet och passion med vilka våra kandidater främjar en hållbarare framtid, säger Nils Bader, direktören för Green Product Awards i ett pressmeddelande.

Kati Hienonen, designer och vd på Bonden, är glad över uppmärksamheten.

– Det här är en stor sak att vi kommit med i finalen. Finländska Pure Waste valdes redan i januari till vinnare i kategorin Fashion. Fint att finländska företag inom grön övergång når framgångar i designtävlingar, säger Kati Hienonen (på bilden) till Kaunis Grani.

Största delen av Bondens produkter går på export.

Grankullabon Kati Hienoinen äger Bonden. Du kan bekanta dig med Bondens produkter på Bondningsdagarna i Docksstrandens utställningslokal på Docksgatan 12 i Helsingfors torsdagen den 7.3 kl. 13–18.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *