| YLEINEN - ALLMÄN

Kauniaisten lukion opintomatka Yhdysvaltoihin

Viime aikoina on uutisoitu amerikkalaisesta opettajasta Bob Sauerista, joka löysi Portlandissa, Oregonissa pihaltaan palan lentokoneen rungosta, mikä oli pudonnut Alaska Airlinesin lentokoneesta. Samainen Bob Sauer tunnetaan hyvin myös Kauniaisten lukiossa.

Kauniaisten lukio vieraili kymmenen päivän ajan 13 oppilaan ja kahden opettajan kanssa Oregonissa, Portlandissa lokakuussa 2023. Matkan mahdollisti Yhdysvaltojen suurlähetystö ja opetushallituksen Transatlantic classroom -ohjema ja matkan järjestelyistä Oregonin yhteistyö koululla vastasi suurelta osalta Bob.

Bob Sauer.

Bob on luonnontieteiden opettajana Catlin Gabelin koulussa. Majoituimme Catlin Gabelin high school -oppilaiden koteihin ja olimme myös muutaman päivän heidän kanssaan koulussa. Bob ajoi myös koulubussia ja tutustuimme hänen johdollaan ja hänen opiskelijoiden kanssa Oregoniin monipuolisesti; vierailimme Oregonin myrskyävällä rannikolla, katsoimme helteessä Portland Thorns:in jalkapallopelin, jossa pelasi myös suomalainen Natalia Kuikka. Telttailimme vuoristossa hyisissä olosuhteissa Bobin ja hänen opiskelijoidensa kanssa ja opimme retkeilytaitoja, maantiedettä ja erityisesti kieltä ja kulttuuria.

He kaikki ottivat meidät avoimin käsin ja iloisin mielin vastaan Oregonin päässä ja saimme siitä ikimuistoisen matkan! Yhteistyö jatkuu vielä tänä keväänä, kun Bob ja hänen opiskelijansa ovat tulossa vieraaksemme toukokuussa Kauniaisiin.

On se kyllä hauska sattuma, miten tällaista voi tapahtua niin suuressa maailmassa.

KAUNIAISTEN LUKION OPPILAAT

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *