| YLEINEN - ALLMÄN

Kauniaisten lukios studieresa till USA

Den amerikanske läraren Bob Sauer har varit aktuell i medierna den senaste tiden. Sauer hittade nämligen på sin gård i Portland i Oregon en del av det Alaska Airlines flyg, som miste sin dörr mitt under flygningen. Samma Bob Sauer är också välbekant för eleverna i Kauniaisten lukio.

En lärare och 13 elever från det finskspråkiga gymnasiet i Grankulla besökte Portland i Oregon i oktober 2023. Resan möjliggjordes av amerikanska ambassaden och Undervisningsstyrelsens program Transatlantic Classroom. För arrangemangen i Oregon och på samarbetsskolan Catlin Gable High School i Portland svarade Bob Sauer, som är lärare i naturvetenskaper.

Bob Sauer.

Vi blev inkvarterade i familjer till elever på Catlin Gable och vi var några dagar med på skolan. Bob körde också skolbuss och vi bekantade oss mångsidigt under hans och hans elevers ledning med Oregon. Vi besökte bland annat den stormiga Oregon-kusten, såg på Portland Thorns fotbollsmatch i hetta. I laget spelade finländaren Natalia Kuikka. Vi campade i de kyliga bergen tillsammans med Bob och hans elever och övade oss i campingfärdigheter, geografi samt språk och kultur.

Alla i Oregon tog emot oss med öppna armar och glatt humör och det blev en oförglömlig resa! Samarbetet fortsätter i vår när Bob och hans elever besöker oss i Grankulla i maj.

Det är verkligen en rolig tillfällighet hur något sådant kan hända i en så stor värld.

ELEVER VID KAUNIAISTEN LUKIO

ÖVERSÄTTNING: PATRICA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *