| YLEINEN - ALLMÄN

Kole ry sai vihdoin haluamansa varaston

Kole ry on nyt saanut Gallträskin rannalle varasto- ja huoltorakennuksen, jossa säilytetään jäähuoltokoneita ja työkaluja. Hankkeelle on kerätty rahaa pitkään, ja sitä ovat tukeneet yksityishenkilöiden lisäksi mm. Kauniaisten kaupunki. 

– Meillä on kahdesta merikontista yhdistetty lämpöeristetty rakennus, missä on iso koneovi ja sinne saadaan nyt meidän jäähuoltovehkeet. Tähän asti traktoria on säilytetty ulkona ja pahimmillaan ollaan jouduttu viemään jonnekin autotalliin sulamaan, Kole ry:n perustajajäsen Juha Pennanen kertoo.

Juha Pennanen.

Hän on yksi niistä noin kahdestakymmenestä vapaaehtoisesta, jotka talvesta toiseen ja melkein päivittäin huolehtivat siitä, että granilaiset pääsevät luistelemaan, hiihtämään, uimaan avannossa ja kävelemään Galträskillä.

Juha Pennanen toteaa, että Gallträsk on sopivan kokoinen, jotta sen 1,4 km luistinrataa pystytään ylläpitämään vapaaehtoisvoimin myös silloin kuin on vaativa sää.

– Ei Bodominjärven kahdeksan kilometrin rataa pystyttäisi ylläpitämään huonossa säässä, hän toteaa.

Varastorakennusta tarvitaan, koska Kolella on traktori, iso lumilinko ja jäähöylä. Myös moottoripumppu löytyy, jotta voidaan pumpata vettä jäälle tarvittaessa. Konepuolella löytyy sen lisäksi kevyt moottorikelkka, joka vetää latukonetta silloin kun jää ei kestä traktoria tai jäsenten omia mönkijöitä.

Ilmalämpöpumpulla varustetussa, lämpimässä varasto – ja huoltorakennuksessa voidaan myös korjata koneita, jotka ovat menneet rikki. 

– Enää sitä ei tarvitse tehdä jääradan reunalla, Juha Pennanen toteaa. 

Varastokontti tuli perjantaina 16.2.

Gallträsk on suosittu. Kolella on laskuri, joka rekisteröi kuinka monta ohitusta tapahtuu radalla ja sen mukaan noin 20 000 ihmistä on talvisin yleensä käynyt luistelemassa.

– Ja se on 10 000 asukkaan kaupungissa aika hyvin. Meillä on paljon myös ei-kauniaislaisia luistelijoita, Juha Pennanen sanoo.

Uusi varastorakennus, joka sijaitsee Eteläisen Heikelintien pohjoispäässä (missä ennen on ollut kaksi parkkipaikkaa), maksaa lähes 40 000 euroa. Paikalla on kameravalvonta ja hälytyslaitteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *