| YLEINEN - ALLMÄN

5 kysymystä: Granista kansalliseen politiikkaan

Binga Tupamäki on nyt toiminut noin kolme kuukautta Kokoomusnuorten puheenjohtajana. Miten Kauniaisten paikallispolitiikkona ja valtuustoon jäsenenä pitkään toiminut Tupamäki on viihtynyt kotimaan politiikan parissa? Viisi kysymystä alla.

Miten puheenjohtajuuskausi on alkanut, onko tullut vastaan jotain yllättävää?

– Puheenjohtajakauteni on alkanut loistavasti. Tuntuu, että olisin unelmaduunissa. Aikaisemmissa työpaikoissani kaikki on ollut rutiininomaista, nyt taas aidosti tuntuu siltä, että suunnitelmat voivat muuttua päivän mittaan kokonaan. Minua on yllättänyt se hallittu kaaos, minkä parissa puolueen työntekijät ja poliitikot joutuvat navigoimaan.

Pystytkö sinä nuoriso-organisaation edustajana vaikuttamaan hallituksen politiikkaan nyt kun Kokoomus on pääministeripuolue?

– Kyllä pystyy. Kokoomusnuoret on puolueen sisällä erittäin arvostettu instituutiomainen jäsenliitto. Kokoomusnuorten tekemisiä ja mielipiteitä myös seurataan tarkkaan. Esimerkiksi puoluekokouksessa Kokoomusnuorten aloitteilla on suuri painoarvo, ja jos ne menevät läpi, ne voivat löytyä hallituksen tehtävälistalta. Suuri painoarvo on myös henkilökohtaisilla verkostoilla hallitustyötä tekevien kanssa.

Thurmaninpuisto on Binga Tupamäen suosikkipaikka Granissa.

Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa sinulle ja joita aiot ajaa tämän vuoden aikana?

– Juuri mainitsemani puoluekokouksen aloitteet ovat yksi vuoden kohokohdista. Sinne Kokoomusnuoret suunnittelee johdollani raikkaita avauksia, jotka varmasti herättävät keskustelua. Aloitteet paljastetaan vasta myöhemmin lähempänä puoluekokousta. Toinen tärkeä asia on valmistautua euro-, kunta-, ja aluevaaleihin. Kesän jälkeen valmistellaan kuntaja aluevaaliohjelmaa, jossa Kokoomusnuoret antavat kovaa palautetta nykyiselle hyvinvointialuemallille. Kolmanneksi tärkeäksi asiaksi mainitsen näkyvyyden. Kokoomusnuoret näivettyy, jos toimintamme ei näy missään tai se ei kiinnosta lainkaan. Siksi mediaa ja sidosryhmiä on pidettävä ajan tasalla Kokoomusnuorten tekemisistä.

Ovatko nuoret Suomessa riittävän aktiivisia yhteiskunta-asioiden saralla?

Tämä on vaikea kysymys. Kannustan ehdottomasti kaikkia nuoria olemaan poliittisesti aktiivisia. Meillä on aina tilaa uusille ja innokkaille tekijöille. Kaikkia nuoria ei kuitenkaan voi pakottaa kiinnostumaan, vaan valinnan tulee lähteä nuoresta itsestään. Onneksi kuitenkin kiinnostus politiikkaan on nuorten keskuudessa kasvussa.

Olet juristi koulutukseltasi. Onko urasuunnitelmat juridiikan puolella, vai kotimaan politiikassa?

– Minulta kysytään paljon, että mitkä ovat suunnitelmani tulevaisuudessa. Totuus kuitenkin on, että en itsekään tiedä. Ajattelen, että jatkan politiikassa niin kauan kuin minulla on sanottavaa ja kysyntää riittää. Jos näkisin ainoaksi vaihtoehdoksi työn politiikassa, se varmasti sumentaisi ajatuksiani. Siksi on hyvä pitää mieli avoinna yksityiselle sektorille ja niille ”oikeille töille”.

Binga Tupamäki

  • Ikä: 25.
  • Ollut valtuuston jäsenenä Kauniaisissa vuodesta: 2017 (18-vuotiaasta).
  • Vinkki nuorelle, joka on kiinnostunut politiikasta: Liity rohkeasti puolueeseen ja osallistu sen nuorisotoimintaan!
  • Paras paikka Granissa: Thurmaninpuisto on valtavan kaunis. Siihen liittyy paljon muistoja. Kävelin siitä lapsena lähes päivittäin läpi juna-asemalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *