| - KULTUREN

Finland, natur och musik

Johanna Ruuth-Karvonen har i åratal understött och organiserat kulturverksamhet inom dans och musik. I Nya Paviljongen i Grankulla blir hennes långvariga dröm, välgörenhetskonserten ”Finland, natur och musik” sann den 13.4.

Under konserten uppträder nästan hundra proffs och amatörer inom musik och dans. Intäkterna från konserten efter att direkta utgifter dragits av förmedlas till välgörenhetsorganisationer som Finlands naturskyddsförbund, Finlands Röda Kors och WWF Finland.

Sopranen Mariia Bertus tolkar bland annat den känslosamma sången “The Last Rose of Summer” ackompanjerad av dans. Genom konserten stöds Finlands Röda Kors, Finlands naturskyddsförbund och WWF Finland.

Organisationerna förmedlar intäkterna vidare till finska mål. I samarbete mellan uppträdande artister och deras bakgrundskrafter har ett melodiskt och rörande evenemang skapats.

På programmet står bland annat orkestermusik som violinisten och lektorn i violinspel Tina Tynys arrangerat och leder, ett uruppförande av en dans i tre delar med musik av Panu Aaltio, sång av skådespelaren Eija Ahvo samt sopranen Mariia Bertus, den vackra, sällan uppförda och medkännande Elegie för stråkorkester av Siri Brander (1866-1934), en djurskyddsaktivist och kompositör som var före sin tid, samt melodisk musik av Erkki Melartin, Edvard Grieg och Jean Sibelius. Akademiska manskören Psaldo och Tapiola körens barn- och ungdomsprograms Finlandia i slutet kommer inte att lämna någon oberörd.

Evenemanget stöds av bl.a. Esbo stads kulturnämnd och Grankulla stads kulturtjänster samt lokala företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *