| URHEILU - IDROTT

Fotboll: Herrarnas lag har nygammal serienivå

Herrarnas representationslag i GrIFK missade i fjol knappt sitt mål att kvalspela om avancemang till Ettan. Laget behöll sin serieplats men i och med en reform är serienivån en lägre än i fjol.

I och med reformen är Herrtvåan nu den fjärde serienivån, inte den tredje. Ovanför finns Tipsligan, Förstaligan och Ettan, säger Jens Mattfolk, som inleder sin tredje säsong som chefstränare för GrIFK:s herrar. Förändringen jämfört med i fjol är stor eftersom GrIFK också flyttades till en annan zon och det innebär att laget möter helt nya motståndare.

– Mina två första säsonger spelade vi i zon B där vi ställdes mot bland annat Tammerforslagen, Åbotrakten, Raumo och Björneborgslaget Jazz. Nu är vi i zon A med Helsingforslagen PPJ och Kiffen, Borgås Futura, Lahtis Reipas, klassiska MyPa samt PePo från Villmanstrand.

Mattfolk vill ännu inte uttala sig om säsongens målsättningar. Lagets förutsättningar har förändrats så mycket att han inte tycker att det ännu är rimligt att ställa några klara mål såsom att avancera.

– Det vore fel mot laget. Laget är ungt och har förnyats stort. I min värld är det här ett nytt lag och ett nytt projekt. Jag har kanske en vision om att vi siktar på att vinna varje match och vi vet att vi har en möjlighet till det. Det har också träningsmatcherna visat, för vi har vunnit dem alla.

GrIFK:s första hemmamatcher i Herrtvåan

Lö 13.4 kl. 16.00 GrIFK – PEPO, Grankulla centralplan

Sö 21.4 kl. 18.30 GrIFK – JäPS/47, Grankulla centralplan

Sö 12.5 kl. 18.30 GrIFK – NJS, Grankulla centralplan

Sö 26.5 kl. 18.30 GrIFK – Atlantis FC / Akatemia, Grankulla centralplan

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *