| YLEINEN - ALLMÄN

Grankullaborna fick säga sitt om stadens ekonomi

Stadens ekonomi intresserar stod klart när invånarkvällen om ekonomin ordnades på måndagen (22.4). Under kvällen ställde ett drygt fyrtiotal stadsbor frågor om sparbesluten och fick komma med egna förslag om vad som borde göras.

Stadsdirektör Christoffer Masar och ekonomidirektör Mikael Boström höll i trådarna för  invånarkvällen om utsikter och kommande utmaningar för stadens ekonomi. Kvällen ordnades i stadshuset i fullmäktigesalen. 

Under kvällen diskuterades allt från skatter och småbarnspedagogik till subventionering av biljetter inom kollektivtrafiken och stadens bidrag till Nationaloperan.

Tillfället arrangerades eftersom Grankulla stads ekonomiska situation nu är totalt annorlunda och klart mycket svagare än den var före social- och hälsovårdsreformen. Det dåliga ekonomiska läget leder till behov av många prioriteringsbeslut, gällande t.ex. förhållandet mellan besparingar och skattehöjningar samt vilka tjänster som ska prioriteras.

– Eftersom staden finns till för sina invånare är det viktigt att ge dem en realistisk bild av situationen, men samtidigt också en chans att säga sitt om prioriteringarna. Det hoppas jag kunna ske delvis via invånarkvällen och delvis via en enkät till invånarna, sade stadsdirektören redan före kvällen.

Efter träffen var han nöjd med uppslutningen.

– Bra diskussion. Nu hoppas jag folk också svarar på enkäten.

 Enkäten hittar du på stadens webbblats: www.grankulla.fi/ekonomienkat

Läs mera om stadens ekonomi i nästa Kaunis Grani.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *