| YLEINEN - ALLMÄN

Kauniaislaiset saivat sanoa mielipiteensä kaupungin taloudesta

Kaupungin talousasiat herättivät kiinnostusta, kun kaupunkilaisten asukasilta järjestettiin maanantaina (22.4). Illan aikana noin nelisenkymmentä kaupunkilaista esittivät kysymyksiä säästöpäätöksistä ja antoivat omia ehdotuksia siitä, mitä tulisi tehdä.

Kaupunginjohtaja Christoffer Masar ja talousjohtaja Mikael Boström olivat paikalla keskustelemassa kaupungin talouden näkymistä ja tulevista haasteista. Ilta järjestettiin kaupungintalossa valtuustosalissa. Kaupunkilaiset voivat myös kommentoida tilannetta vastaamalla kyselyyn.

Illan aikana käsiteltiin kaikkea verotuksesta ja varhaiskasvatuksesta joukkoliikenteen lippujen subventointiin ja kaupungin avustuksiin Kansallisoopperalle.

Tapahtuma päätettiin järjestää, koska Kauniaisten kaupungin taloudellinen tilanne on niin täysin erilainen ja huomattavasti heikompi kuin se oli ennen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Surkea taloudellinen tila johtaa useisiin priorisointipäätöksiin, muun muassa säästöjen ja veronkorotusten välillä. Sekä päätöksiä siitä, mitä palveluja priorisoidaan. 

– Koska kaupunki on olemassa asukkailleen, on tärkeää antaa heille realistinen kuva tilanteesta. Mutta samalla suomme asukkaille mahdollisuuden sanoa mielipiteensä priorisoinneista. Toivottavasti tähän pystytään osittain asukasillan ja osittain asukaskyselyn avulla, kaupunginjohtaja totesi jo ennen asukasiltaa.

Kokouksen jälkeen hän oli tyytyväinen osallistumiseen. 

– Hyvä keskustelu. Nyt toivon, että ihmiset vastaavat myös kyselyyn.

Kysely löytyy kaupungin verkkosivuilta: www.kauniainen.fi/talouskysely

Lue lisää kaupungin taloudesta seuraavassa Kaunis Granissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *