| URHEILU - IDROTT

GrIFK:n naiset haastajana käsipallofinaaleihin

GrIFK:n naiset juhlivat viime keväänä Suomen mestaruutta, mutta päävalmentaja Patrik Johanson sysää kaikki paineet vastustajaksi asettuvan runkosarjan tappioitta voittaneen HIFK:n harteille.

– Mielestäni on itsestään selvää, että HIFK:ta on pidettävä ennakkosuosikkina paperilla, koska he ovat selvinneet sarjasta ja pudotuspeleistä voittamattomina ja lisäksi voittaneet Suomen cupin selvillä tuloksilla.

Patrik Johansonin taktiikkataululla on pian käyttöä finaaleissa.

Ruotsalainen vuoden 2007 nuorten maailmanmestari Johanson on valmentanut GrIFK:ta nyt kolmen kauden ajan, ja joka kevät se on edennyt loppuotteluihin. Hän odottaa finaalisarjaa innolla.

–  Päällimmäisenä ajatuksena on tietysti, että siitä tulee todella hauskaa. Odotamme innolla edessä olevaa haastetta ja toivon, että yleisö saapuu areenoille nostamaan tunnelmaa.

Harjoituksissa fokus on ollut yhteispelissä ja yksityiskohdissa sekä kovan tempon pitämisessä. HIFK on joutunut odottamaan finaaleja useamman viikon, mutta Grani sai hyvää pelituntumaa maaottelutauon aikana Baltian liigan otteluissa Liettuassa. Johanson näkee niiden olevan eduksi joukkueelleen.

 – Ottelut Liettuassa olivat fyysisiä ja hauskoja. Oli hyvä, että saimme nämä ottelut suoraan välierien jälkeen, muuten tauosta olisi tullut todella pitkä.

 Johanson sanoo HIFK:n vahvuutena olevan heidän leveämmän materiaalinsa sarjan muihin joukkueisiin verrattuna. Omiensa vahvuudeksi hän arvioi erityisesti puolustus- ja maalivahtipelin.

 – Jos saamme ne toimimaan, on harvoja joukkueita, jotka voittavat meidät. Loukkaantumistilanne näyttää valoisalta, meillä on kaikki pelaajat terveinä ja käytettävissä taisteluun. Odotamme innolla edessä olevaa haastetta ja toivon, että yleisö saapuu peleihin nostamaan tunnelmaa.

Naisten finaalien (paras viidestä) otteluohjelma

15.04.2024 klo 20:00          HIFK – GrIFK             Helsingin Urheilutalo

17.04.2024 klo 19:00          GrIFK – HIFK             Kauniaisten Luola

20.04.2024 klo 16:00          HIFK – GrIFK             Helsingin Urheilutalo

Tarvittaessa

22.04.2024 klo 19:00          GrIFK – HIFK             Kauniaisten Luola

26.04.2024 klo 19:00          HIFK – GrIFK             Helsingin Urheilutalo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *