| URHEILU - IDROTT

GrIFK:s damer utmanar i handbollsfinalen

GrIFK:s damer tog visserligen FM-guldet i fjol men i år sätter chefstränaren Patrik Johanson all press på finalmotståndaren HIFK som gick obesegrad ur grundserien.

– Jag tycker det är klart att HIFK på pappret är förhandsfavorit eftersom de gått obesegrade genom grundserien och playoff och dessutom vunnit Finska cupen med klara siffror.

Patrik Johanson får snart användning för sin taktiktavla i finalen.

Svensken Johanson, juniorvärldsmästare 2007, har tränat GrIFK i tre säsonger och tagit laget varje år till finalserien. Han väntar på finalen med iver.

– Den främsta tanken är naturligtvis att det ska bli jättekul. Vi väntar ivrigt på utmaningen och jag hoppas att publiken kommer till arenorna för att höja stämningen.

Under träningarna står fokus på att öva samspel och detaljer samt på att hålla ett högt tempo. HIFK har tvingats vänta på finalen i flera veckor medan GrIFK fick bra matchkänsla under landslagspausen i baltiska ligans matcher i Litauen. Johanson anser att de var en fördel för hans trupp.

– Matcherna i Litauen var fysiska och roliga. Det var bra att vi fick de här matcherna genast efter semifinalerna, annars hade pausen blivit jättelång.

Johanson säger att HIFK:s styrka är bredden på deras spelarmaterial jämfört med de övriga lagen i FM-serien. Styrkan i hans eget lag utgörs av försvars- och målvaktsspelet.

– Om det fungerar är det få lag som kan besegra oss. Det ser ljust ut på skadesidan. Alla våra spelare är friska och står till förfogande under kampen. Vi väntar med iver på den kommande utmaningen och jag hoppas att publiken kommer till matcherna för att höja stämningen.

Matchprogrammet för damernas FM-finalserie enligt bäst av fem:

15.4 2024 kl. 20:00              HIFK – GrIFK                              Helsingfors Idrottshus

17.4 2024 kl. 19:00              GrIFK – HIFK                               Grankullagrottan

20.4 2024 kl. 16:00              HIFK – GrIFK                              Helsingfors Idrottshus

Vid behov

22.4 2024 kl. 19:00              GrIFK – HIFK                               Grankullagrottan

26.4 2024 kl. 19:00              HIFK – GrIFK                               Helsingfors Idrottshus

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *