| URHEILU - IDROTT

Guldmedaljer firades i stadshuset

GrIFK:s handbollsdamer vann FM-guld på fredagen, men på måndagen (29.4) firades två andra lag med medaljkaffe i stadshuset.

På plats fanns GrIFK:s flickor, som vann SM-guld i futsal (HooGee/GrIFK, 15-åringar) och pojkar (GrIFK, 17-åringar), som också tog guld i samma gren.

– Det här sker rätt så sällan, sade stadsdirektör Christoffer Masar till lagen.

Då och då har det förekommit firande av mästerskap på stadshuset, men det är ändå ganska ovanligt. 

– Varmt grattis till båda lagen. Vi har verkligen fantastiska idrottsföreningar här i Grankulla och aktiva deltagare och nu ser vi resultatet i form av guld. Förhoppningsvis kommer det här att inspirera er till ännu bättre prestationer i framtiden, sade stadsdirektören.

Saku Salonen.

B-pojkarnas Saku Salonen är en av de finska mästarna. En sportfråga, hur känns det nu?

– Verkligen fantastiskt. Det har varit en lång säsong och laget har utvecklats hela tiden från match till match och vi fick det önskade resultatet, dvs. vi vann FM-guld, säger han.

Även inbjudan till medaljkaffet var en trevlig överraskning.

– Det var jättehärligt att höra att staden är stolt över oss och ville bjuda in oss hit. Jag är verkligen berörd, säger han.

Familjen Panelius hade två guldmedaljörer på plats, syskonen Linnea och Alexander. Det har också firats en del inom familjen.

– Det känns jätteroligt att vara finsk mästare, säger Linnea och Alexander håller med. Enligt honom får man vara litet stolt över sig själv.

Linnea och Alexander Panelius.

Båda de prisbelönta lagen spelar både fotboll och futsal. Det bästa med futsal är enligt Alexander att det händer mycket mera än i fotboll. 

– Det är mera “action”, säger Alexander som tycker att futsal till och med är litet roligare än fotboll.

– Det är snabbare. Och man behöver mera teknik, jämför Linnea. 

För GrIFK Fotbolls ordförande Matti Hannuksela är guldmedaljerna mycket välkomna. Han sitter i Fotbollsförbundets styrelse och ansvarar där för just futsal.

– Detta värmer verkligen en klubbordförandes hjärta. Och som ordförande för Fotbollsförbundets futsalarbetsgrupp är jag tacksam över att vår egen klubb klarar sig så bra. 

Matti Hannuksela.

Futsal är enligt honom en gren på uppgång. Landslaget klarar sig bra och det ökar motivationen.

– Det är en snabb och intressant sport. Det är också en vintersport och Finland klarar sig bra i sporter som kan utövas på vintern, eftersom vi har bra faciliteter för det ändamålet. Ur fotbollssynvinkel är de här sporterna kompletterande, så det är också en bra sak, säger han.

Detta var tredje gången som medaljkaffe ordnades på stadshuset under Christoffer Masars tid som stadsdirektör. En liknande tillställning har tidigare ordnats för skidåkaren Ristomatti Hakola och förra året för handbollsdamerna.

För årets guldlag i handboll ordnas en skild tillställning senare i vår.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *