| URHEILU - IDROTT

Kultamitaleja juhlittiin kaupungintalolla

GrIFK:n naiskäsipallolijat voittivat perjantaina SM-kultaa, mutta maanantaina (29.4.) juhlittiin kahta muuta joukkuetta mitalikahveilla kaupungintalolla. 

Nyt juhlinnan kohteena olivat GrIFK:n tytöt, jotka voittivat SM-kultaa futsalissa (HooGee/GrIFK, 15-vuotiaat) ja pojat (GrIFK, 17-vuotiaat), jotka niin ikään nappasivat kultamitalit samassa lajissa.

Aika harvinaista herkkua, totesi kaupunginjohtaja Christoffer Masar joukkueille. 

Silloin tällöin on kaupungintalolla päästy juhlistamaan Suomen mestaruuksia, mutta aika harvinaista se kuitenkin on. 

– Lämpimät onnittelut molemmille joukkueille. Miellä on Granissa tosi hienoja liikuntaseuroja ja mahtavia aktiivisia toimijoita ja tulosta nähdään nyt kullan muodossa. Toivottavasti tämä innostaa teitä vielä entistä parempiin suorituksiiin tulevaisuudessa, kaupunginjohtaja sanoi.

Saku Salonen.

B-poikien Saku Salonen on yksi Suomen mestareista. Urheilukysymys, eli miltä nyt tuntuu? 

– Todella upealta. Pitkä kausi on takana ja joukkue kehittyi koko ajan peli pelitä ja saatiin se toivottu lopputulos, eli voitettiin Suomen mestaruus, hän toteaa. 

Myös kutsu mitalikahveille oli mieluisa yllätys.

– Oli tosi ihana kuulla, että kaupunki on ylpeä miestä ja halusi kutsua meidät tänne. Olen tosi otettu, hän toteaa.

Paneliuksen perheellä oli kaksi kultamitalistia paikalla, sisarukset Linnea ja Alexander. Perheessä on myös juhlittu mitaleita hieman.

– On todella hauskaa olla Suomen mestari, sanoo Linnea ja Alexander on samaa mieltä. Ylpeä saa hänen mielestään olla.

Molemmat palkitut joukkueet pelaavat sekä jalkapalloa että futsalia. Alexanderin mukaan futsalissa tapahtuu paljon enemmän kuin jalkapallossa.

Linnea ja Alexander Panelius.

– On enemmän “actionia”, sanoo Alexander, joka pitää futsalia jopa hieman hauskempana lajina kuin jalkapalloa.

– Se on nopeampaa. Ja siinä tarvitaan enemmän tekniikkaa, vertailee Linnea.

GrIFK:n Fotbollin puheenjohtajalle Matti Hannukselalle kultamitalit ovat erittäin tervetulleita. Hän istuu Palloliiton hallituksessa ja vastaa siellä juuri futsalista.

– Tämä lämmittää seurajohtajan sydäntä. Ja Palloliiton futsaltyöryhmän puheenjohtajana olen kiitollinen siitä, että oma seura pärjää niin hyvin. 

Futsal on hänen mukaansa nousussa. Maajoukkue pärjää hyvin ja se lisää intoa.

Matti Hannuksela.

– Se on vauhdikas ja kiinnostava laji. Kysymyksessä on myös talvilaji ja Suomi pärjää hyvin lajeissa, joita voidaan talvella harjoittaa, koska meillä on hyviä tiloja sitä varten. Jalkapallon näkökulmasta nämähän ovat toisia tukevia lajeja, eli sekin on hyvä puoli, hän sanoo. 

Tämä oli kolmas kertaa kun järjestettiin mitalikahvit kaupungintalolla Christoffer Masarin kaupunginjohtajakauden aikana. Vastaavanlainen tilaisuus on järjestetty aikaisemmin hiihtäjä Ristomatti Hakolalle ja viime vuonna käsipallonaisille. 

Tämän vuoden käsipallo-kultajoukkueelle järjestetään oma tilaisuus myöhemmin keväällä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *