| YLEINEN - ALLMÄN

Helsinki Metropolitan Orchestra esintyy Kauniaisissa

Helsinki Metropolitan Orchestran kevätkonserteissa tullaan tiettävästi kuulemaan Moses Pergamentin vuonna 1952 säveltämän pianokonserton ensimmäiset julkiset esitykset Suomessa. Konsertit järjestetään 11.4. Kauniaisten Uudessa Paviljongissa ja perjantaina 12.4. Helsingissä Temppeliaukion kirkossa.

Kevätkonserttien ohjelmaan kuuluu pianokonserton lisäksi myös kahden Pergamentin kanssa läheisissä väleissä olleen aikalaissäveltäjän musiikkia: Hugo Alfvénin Paimentytön tanssi balettipantomiimista Vuoren kuningas sekä Jean Sibeliuksen 3. sinfonia. Orkesteria johtaa kapellimestari Sasha Mäkilä ja solistina on pianisti Martin Malmgren.

Konsertit ovat osa laajempaa konserttien ja äänitysten kokonaisuutta, jonka tavoitteena on tuoda ainutlaatuisen mutta miltei unohdetun säveltäjän musiikkia jälleen yleisön saavutettavaksi.

Moses Pergament (1893—1977) oli suomalaissyntyinen säveltäjä, joka on merkittävästä musiikillisesta tuotannostaan huolimatta jäänyt suomalaisessa musiikkielämässä lähes täysin unohduksiin.

– Moses Pergament sävelsi hyvin omaperäisiä ja tyyliltään harvinaisen monipuolisia teoksia, eikä häntä kiinnostanut tulla luokitelluksi tavalla tai toisella, pianisti Martin Malmgren kertoo.

Helsinki Metropolitan Orchestra (HMO) on pääkaupunkiseudulla toimiva sinfoniaorkesteri, jossa on mukana laaja ja monipuolinen joukko muusikoita. Orkesteri perustettiin vuonna 2017, ja toimintavuosiensa aikana se on muun muassa esittänyt suuria kirkkomusiikkiteoksia, toiminut oopperaorkesterina sekä tehnyt laajan Kiinan-kiertueen. Orkesterin ohjelmisto yhdistelee ennakkoluulottomasti suomalaisen sinfoniakirjallisuuden mestariteoksia, suosituimpia solistikonserttoja sekä harvemmin kuultua musiikkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *