| URHEILU - IDROTT

Kauniaisissa pelataan taas naisten jalkapalloa

Viime vuonna uudelleen perustettu GrIFK:n naisten jalkapallojoukkue pelaa ensi kaudella naisten Kolmosessa. Seuralla ei ole ollut naisjoukkuetta sitten vuoden 1982.

GrIFK:n naisten jalkapallojoukkue perustettiin kaudeksi 2023, ja uunituore joukkue nousi heti ensimmäisen sarjakautensa päätteeksi sarjaporrasta ylemmäksi. Nyt nuori joukkue lähtee mittaamaan tasoaan ja tavoittelemaan Suomen neljänneksi ylimmän sarjatason kärkisijoja.

– Pelaajat itse asettivat tavoitteekseen sijat 1–6. Se on ihan hyvä tavoite, sillä aina kun nousee, niin se ensimmäinen kausi voi olla tosi hankala ja vaatii paljon. Pelillisesti ero Neloseen on aika iso, sanoo ensimmäistä kauttaan joukkueen päävalmentajana aloittava Matias Nordström.

Matias Nordströmin ryhmässä on viime kauteen verrattuna kymmenkunta uutta pelaajaa.

Joukkue on Nordströmin mukaan yksi sarjan nuorimmista. Nuorin pelaaja on 2008 syntynyt, loput ovat 2004–05 ja muutama -00. Valtaosa pelaajista pelaa myös yhteistyöseura HooGeessa.

– Tyttöpuolella meillä on aika paljon yhteistyöjoukkueita HooGeen kanssa. Ollaan todettu, että molemmilla on hieman liian vähän omia pelaajia, joten yhteistyö yli seurarajojen on perusteltua.

Nordströmin ryhmässä on viime kauteen verrattuna kymmenkunta uutta pelaajaa.

– Naisten puolella pelaajat liikkuvat niin, että ensin täyttyy liigajoukkueet, sitten Ykkösen ja Kakkosen joukkueet. Ne, jotka vielä huhtikuussa ovat markkinoilla tulee Kolmoseen.

Naisten Kolmosessa GrIFK:lla on monenlaisia kilpakumppaneita. Osa joukkueista on pelannut samoilla pelaajilla ja samalla sarjatasolla jo vuosia, osalla – kuten nyt GrIFK:lla – pelaajat ovat nuorempia ja seurojen omaa juniorituotantoa, joilla tähtäin on ylöspäin.

– Kolmonen on hyvä taso, jos on omat junnut. Sillä tavalla seurat koittavat saada oman seuran naisjoukkuetta nostettua ylöspäin. Granin visiossa on, että naisten joukkue pelaa korkeammalla tasolla. Tavoitteena on kehittää toimintaa ja nousta sitä kautta pikkuhiljaa ylöspäin. Nyt on vasta toinen kausi menossa. Pyritään pelaamaan viihdyttävää jalkapalloa ja lähdetään nytkin voittamaan kaikki pelit, katsotaan mihin riittää, Nordström sanoo.

GrIFK:n ensimmäiset kotiottelut naisten Kolmosessa

La 27.4. klo 18.00 GrIFK – LPS, Kauniaisten keskuskenttä

Su 5.5. klo 12.00 GrIFK – NuPS, Kauniaisten keskuskenttä

To 16.5. klo 20.15 GrIFK – FC Honka/2, GrIFK Arena

Ke 29.5. klo 20.15 GrIFK – HIFK/2, GrIFK Arena

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *