| YLEINEN - ALLMÄN

Kauniaislaisten mielipiteitä kuultiin hyvinvointialueen palveluverkkouudistuksesta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palveluverkkouudistusta koskeva asukasilta järjestettiin 11.4. Kauniaisissa.

Hyvinvointialuejohtaja Sanna Svahn, lasten, nuorten ja perheiden palvelualuejohtaja Mari Ahlström sekä pelastuslaitoksen suunnittelun ja ohjauksen palveluyksikköjohtaja Kimmo Markkanen esittelivät luonnoksen siitä, miten hyvinvointialue tulee kehittämään ja uudistamaan palveluja tulevaisuudessa.

Tilaisuuden tavoite oli kuulla ja listata kauniaislaisten mielipiteitä siitä, mitä mieltä he ovat suunnitelman sisällöstä ja onko siinä huomioitu tai jätetty huomioimatta joitain kauniaislaisille tärkeitä asioita. 

Kauniaislaisia kiinnosti Maisa-järjestelmän tulevaisuus, terveyskeskus- ja psykologipalveluiden saatavuus, kouluterveydenhuolto, terveyskeskuksen takaisinsoittopalvelu ja digitaalisuuden haasteet ikäihmisten näkökulmasta. Keskustelussa oli esillä myös väestösuojien riittävyys, erikoishammashuollon järjestäminen, erikoissairaanhoito ja kaksikielisten palveluiden saatavuus. Saako ikäihmiset jatkossa kuntoutuspalveluita Kauniaisissa ja pääseekö iäkkäänä Villa Bredaan vai järjestääkö nämä palvelut jokin muu hyvinvointialueen kunta, kysyttiin myös.

Vastaavia lausuntakierrostilaisuuksia järjestetään 10 paikkakunnalla huhtikuun aikana eli kuullaan laajasti koko hyvinvointialueen kuntia, asukkaita ja muita sidosryhmiä. Tämän jälkeen esityksestä keskustelevat hyvinvointialueiden luottamushenkilöt. Aluevaltuuston on tarkoitus päättää palvelujen verkoston kehittämisen linjauksista 11.6.

Esityksen mukaan sekä terveysasema Kauniaisissa että Villa Breda jatkavat toimintaansa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palveluverkkouudistuksen jälkeen.

Kuka tahansa voi kommentoida esitystä Otakantaa.fi-palvelussa 29.4. asti. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *