| YLEINEN - ALLMÄN

Kauniaisten lukiosta valmistui 41 opiskelijaa itsensä johtajiksi

Kauniaisten lukiolaisilla oli helmikuussa mahdollisuus suorittaa yhdysvaltalaisen Blanchard Instituten tarjoama itsensä johtamiseen kouluttava tutkinto (Student Self Leadership Program).

Opiskelijat osallistuivat neljän viikon ajan oppitunneille joko live-lähetyksiin tai tallenteisiin. Opetustuokiot kestivät tunnin kerran viikossa ja lisäksi koulutukseen kuului omatoimista työskentelyä oppimateriaalien parissa. Minimisuorituksen lisäksi opiskelijat pystyivät tekemään lisätehtäviä ja syventämään tietojaan aiheesta.

Opiskeltavat aiheet valmistavat nuoria aktiivisiksi opiskelijoiksi ja työntekijöiksi. Ensimmäisellä viikolla pyrittiin pääsemään eroon asioista, jotka estävät oppimista tai eteenpäin menemistä. Toisella viikolla keskityttiin vahvuuksiin. Seuraavaksi vuorossa olivat oppimisen eri tasot ja oma-aloitteisuus oppimisessa. Lopuksi opeteltiin sitä, miten itseään johtava henkilö voi oppia muiden avulla. Tähän liittyivät esimerkiksi opetustapa ja muiden ihmisten kanssa keskustelu. Tutkinnon suorittaneen opiskelijan Eetu Koskisen mukaan koulutus oli toteutettu erinomaisesti ja valmentajat olivat selvästi itsekin innostuneita asiasta.

Maaliskuun 21. päivänä Kauniaisten lukioon tuli Blanchard Instituten Suomen toimipisteestä Pasi Lehtiniemi jakamaan todistukset tutkinnon suorittaneille. Tilaisuuden aluksi hän luennoi lyhyesti siitä, mikä koulutuksen ja itsensä johtamisen idea oli. Koulutus sai alkunsa San Diegosta ja sen aloitti maailmanlaajuisesti 800 opiskelijaa. Heistä 200 sai tutkinnon suoritettua, ja näistä 41 opiskelijaa (20,5%) oli Kauniaisten lukiosta. Lehtiniemen mukaan ihmiset, jotka osaavat johtaa itseään ja toimia proaktiivisesti, ovat parempia työntekijöitä ja vaikuttavat merkittävästi koko organisaation toimintaan ja menestykseen.

Samoja itsensäjohtamistaitoja toki tarvitaan kaikilla muillakin osa-alueilla elämässä. Koulutus tarjosi nuorille siis paljon ajateltavaa ja opittavaa tulevaisuutta varten.

– Lisäksi koulutus pyrki luomaan uusia kontakteja ja kansainvälistymistä, sillä live-kokoukset olivat englanniksi ja niissä pystyi juttelemaan muiden oppilaiden kanssa, kommentoi Eetu Koskinen.

ANNA TELLA

KAUNIAISTEN LUKION ÄIDINKIELEN JA KIRJALLISUUDEN OPETTAJA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *