| KAUPUNKI - STADEN

Nyt saavat kauniaislaiset sanoa mielipiteensä kaupungin taloudesta

Kaupunginjohtaja Christoffer Masar ja talousjohtaja Mikael Boström pitävät huhtikuussa asukasillan kaupungin talouden näkymistä ja tulevista haasteista. Ilta järjestetään 22. huhtikuuta kaupungintalossa. Kaupunkilaiset voivat myös kommentoida tilannetta vastaamalla kyselyyn.

Miksi järjestätte asukasillan taloudesta, kaupunginjohtaja Christoffer Masar?

– Koska Kauniaisten kaupungin taloudellinen tilanne on niin täysin erilainen ja valitettavasti huomattavasti heikompi kuin se oli ennen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Surkea taloudellinen tila johtaa useisiin priorisointipäätöksiin, muun muassa säästöjen ja veronkorotusten välillä. Sekä päätöksiä siitä, mitä palveluja priorisoimme. Koska kaupunki on olemassa asukkailleen, on tärkeää antaa heille realistinen kuva tilanteesta. Mutta samalla suomme asukkaille mahdollisuuden sanoa mielipiteensä priorisoinneista. Toivottavasti tähän pystytään osittain asukasillan ja osittain asukaskyselyn avulla.

Kaupunginjohtaja Christoffer Masar (vas.) ja talousjohtaja Mikael Boström järjestävät huhtikuussa asukasillan taloudesta.

Oletko saanut paljon palautetta kaupunkilaisilta taloudesta kevään aikana?

– En kovinkaan paljon suoraa palautetta. Muutamia sähköposteja ja puheluita olen saanut, ja olen tietysti seurannut keskustelua somessa. Yksittäisiä säästöpäätöksiä joita tehtiin talousarvion tekemisen aikana 2024 on arvosteltu, ja osa asukkaista on ihmetellyt, miksi emme ole nostaneet veroja, joka olisi vaihtoehto säästöille. Yksittäisiä säästöehdotuksia olen myös saanut. Kysely säästöistä on nyt kaupungin verkkosivuilla.

Onko tämä ensimmäinen kerta, kun kysely tehdään vain taloudesta?

– Tietääkseni kyse on ensimmäisestä pelkästään talouteen keskittyvästä kyselystä. Olemme toki aiemmin yleisissä asukaskyselyissä pyytäneet asukkaiden mielipiteitä mm. verotuksesta, ja yleisestä priorisoinnista palveluiden osalta. Mutta se on silloin ollut osa suurempaa kokonaisuutta.

Mitä odotat illalta?

– Toivon täyttä salia ja aktiivista keskustelua.

Asukasilta kaupungin taloudesta järjestetään 22. huhtikuuta klo 17–19 valtuuston salissa. Kysely löytyy kaupungin verkkosivuilta: www.kauniainen.fi/talouskysely

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *