| YLEINEN - ALLMÄN

Staden sorgflaggar på onsdag

Grankulla stad flaggar sorgflaggar på onsdagen på grund av trafikolyckan på tisdagen. Ett 10-årigt barn dog i olyckan i Grankulla. Västra Nylands polis fick 23.4 cirka klockan 14 information om att ett barn hamnat under en traktors däck i Grankulla.

Staden publicerade på kvällen stadsdirektör Christoffer Masars kondoleanser med anledning av trafikolyckan.

– Det här är en av de mest tragiska dagarna under min kommunala karriär. En 10-årigt barn har omkommit i trafiken i Grankulla. Mitt djupaste deltagande i föräldrarnas och alla anhörigas sorg, sade stadsdirektören.

Grankulla kyrka var öppen för bön och stillhet fram till klockan 20 på kvällen.

– Polisen har idag (23.4) informerat om en tragisk olycka där ett 10-årigt barn omkom i närheten av en skola i Grankulla. Vi deltar i den enorma sorgen och minns i förbön alla drabbade, skrev Grankulla svenska församling på sina webbsidor.

Med anledning av olyckan var Grankulla kyrka öppen kl. 18-20, det fanns möjlighet till stillhet och ljuständning. På plats fanns en präst att samtala med.

Ljus har hämtats till olycksplatsen.

På onsdagen kl. 19 hålls en ljusandakt i Grankulla kyrka. Kyrkan är öppen under kvällen kl. 18-20 för bön, stillhet och ljuständning. På plats finns personal från svenska och finska församlingen för den som vill samtala med någon.

Barnet som förolyckades gick i Granhult. Traktorn var stadens och den hade tidigare på dagen röjt snö, men det gjorde den inte då olyckan inträffade. Grankulla stad uppger att krishjälp har erbjudits både i skolan och bland stadens personal under onsdagen. 

Uppdaterad 26.4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *