| YLEINEN - ALLMÄN

Stadens senaste loppis var jättepopulärt

När staden i mars en vanlig torsdagskväll ordnade en loppmarknad i stadshuset fanns 27 försäljare på plats. Det kanske inte låter speciellt vidlyftigt, men då man får höra att cirka 70 försäljare stod i kö för att få en försäljningsplats förstår man att loppisen hittat sin målgrupp.

Staden har under förra och innevarande året arrangerat flera loppmarknader kring olika teman, såsom ”julklappar” och ”sportutrustning”. Stadshusets loppmarknader är en del av klimatneutrala Grankulla 2030 -målet och syftar till att uppmuntra invånarna att återanvända istället för att alltid köpa nytt. Loppmarknaden i mars var enligt idrottstjänstkoordinator Nina Allenius den första som inte hade ett speciellt tema utan stadsborna fick sälja vad de ville. Och då ville väldigt många vara med och sälja.

Milli Helomaa (t.v) tycker att det är fint med loppmarknader som ordnas under vardagskvällar. Nina Allenius vill gärna ordna ett loppis en gång i
månaden.

– Jag skulle gärna ordna en loppmarknad i månaden. Då skulle stadsborna t.ex veta att loppisen ordnades första torsdagen i månaden. Vi får fundera på detta till hösten, säger Nina Allenius.

Att 70 personer blev utan försäljningsplats tyder på att det finns ett stort intresse för ett evenemang av det här slaget. Antalet kunder har ökat marknad efter marknad.

– Allt nytt tar dock tid och därför skulle regelbundna loppmarknadsevenemang säkert vara en bra idé. Genom att prova kommer det här säkert att klarna. Det verkar också som om intresset för loppmarknader utan ett specifikt tema är större, säger hon.

Milli Helomaa var en av försäljarna på plats och hon var speciellt glad över att loppisen ordnades på en vardagskväll.

– Här kan man sälja gratis och på kvällstid. Jag har aldrig orkat gå upp tidigt på söndagar för att sälja. Det här är precis lagom och jag bor själv här i närheten, säger hon.

På hösten när temat var julklappar sålde Milli också, men då var det inte mycket folk på plats.

– Då var det lite folk. Tidpunkten var dålig, eftersom det var julöppning på torget och i köpcentret samtidigt, säger hon.

Arrangerandet av loppmarknader är enligt henne en bra service från stadens sida och de kunde ordnas oftare. Hon tycker också att platsen är bra.

– Hellre inne än ute, men det kan såklart vara utomhus också, säger Milli, som tidigare har besökt stadshuset främst för att förhandsrösta i val.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *