| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Foni fick sin årliga tvätt av studerande från Foni

Skulpturen Foni på torget i Grankulla blev ordentligt tvättad av studentföreningen Foni ry tisdagen den 7 maj.

Det är enligt föreningens ordförande Johanna Puska en långvarig tradition att medlemmarna, som studerar logopedi vid Helsingfors universitet, tar sig till Grani för uppdraget. 

Föreningens ordförande Johanna Puska i mitten på bilden.

– Vi har tagit till oss statyn, eftersom den har samma namn som vår ämnesförening. Vi har kommit överens med biblioteket att vi får hämta vatten där och vi använder ekologiska tvättmedel som är bra för statyn och inte lämnar lödder efter sig, berättar Johanna. 

Undervisningen och forskningen i logopedi fokuserar på tal, språk, röst och kommunikation. Utexaminerade filosofie magistrar i logopedi jobbar t.ex som talterapeuter. 

– Årligen inleder cirka 25-30 personer studier i logopedi vid Helsingfors universitet. Sammanlagt är vi cirka 150 personer, berättar Johanna.

År 2019 flyttade skulptören Kimmo Schroderus verk Foni från Grankullavägen till sin nya plats på torget. Verket avtäcktes år 2007. Foni, som skaffades till stadens 100-årsjubileum, flyttades därmed till torget, precis som det ursprungligen var tänkt när Foni skaffades.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *