| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Foni sai vuotuisen pesunsa Fonin opiskelijoilta

Kauniaisten torilla sijaitseva Foni-patsas pestiin perinpohjaisesti opiskelijayhdistys Foni ry:n toimesta tiistaina 7. toukokuuta.

Yhdistyksen puheenjohtajan Johanna Puskan mukaan on pitkäaikainen perinne, että jäsenet, jotka opiskelevat logopediaa Helsingin yliopistossa, saapuvat Graniin tehtävän vuoksi.

Yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Puska kuvassa keskellä.

– Olemme ottaneet patsaan omaksemme, koska sillä on sama nimi kuin ainejärjestöllämme. Olemme sopineet kirjaston kanssa, että saamme hakea vettä sieltä ja käytämme ekologisia pesuaineita, jotka ovat hyviä patsaalle ja eivät jätä vaahtoa jälkeensä, Johanna kertoo.

Logopedian opetus ja tutkimus keskittyvät puheeseen, kieleen, ääneen ja kommunikaatioon. Valmistuneet logopedian maisterit työskentelevät esimerkiksi puheterapeutteina.

– Vuosittain noin 25-30 henkilöä aloittaa logopedian opinnot Helsingin yliopistossa. Yhteensä meitä on noin 150 henkilöä, Johanna kertoo.

Vuonna 2019 kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen teos Foni muutti Kauniaistentieltä uudelle paikalleen keskelle toria.​ Teos paljastettiin vuonna 2007. Kaupungin 100-vuotisjuhlan kunniaksi hankittu veistos Foni siirtyi näin oleskeluaukiolle, kuten alkuperäinen tarkoitus Fonia hankittaessa olikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *