| URHEILU - IDROTT

Handboll: GrIFK:s nya huvudtränare kommer från Elverum

GrIFK, som slutade på fjärde plats i handbollens FM-liga, byter tränare. Den nya huvudtränaren är Håkon Nerdrum, som kommer till Finland från den norska toppklubben Elverums organisation. Nerdrums kontrakt är tvåårigt, uppger klubben i ett pressmeddelande.

Den 31-årige norrmannen kommer till GrIFK från Elverum, där han har varit en del av herrarnas representationslags tränarteam samt huvudtränare för A-pojkarna. Han har även varit involverad i videonalys för IK Sävehof i den svenska ligan.

– Det är spännande att flytta till ett nytt land. I min nuvarande livssituation var det nu möjligt. Sju år i samma organisation är en lång tid i sportvärlden. Nu fick jag en möjlighet att ta ansvar för en hel klubb.

I Grankulla kommer Nerdrum att arbeta inte bara med representationslaget utan också med GrIFK Akademis division 1-lag samt med A- och B-pojkarnas träningsgrupper, och han kommer att vara involverad i spelarutvecklingen för både pojkar och flickor i åldersgrupperna A och B. Med Nerdrums erfarenhet vill GrIFK ytterligare utveckla den nuvarande spelarutvecklingsvägen.

Enligt GrIFK Handbolls ordförande Jenny Segersven är ett av klubbens huvudmål att främja sportens utveckling i Finland.

– Att vi tillsammans har lyckats locka en topptränare som Håkon hit, stödjer vår strategi och tar handbollen i Finland stora steg framåt. Det är fantastiskt att vi har hittat en lösning där Håkon, förutom att leda herrarnas representationslag, också har möjlighet att utveckla topphandbollstänket och spelarutvecklingsvägen i vår klubb samt stödja och utveckla tränarna i våra juniorlag för både pojkar och flickor. Vi tror att vi med denna investering kommer att ta stora steg mot en modern och inspirerande handboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *