| URHEILU - IDROTT

Handbollsguldet firades i stadshuset

GrIFK:s handbollsdamer är åter finska mästare. Det här firades på torsdagen (30.5.) i stadshuset i Grankulla där stadsdirektör Christoffer Masar bjöd laget på medaljkaffe.

GrIFK:s damer vann nu FM-guld för andra året i rad. Den här gången tog laget hem medaljerna efter en spännande finalserie där GrIFK redan låg under med 0-2 i matcher mot förhandsfavoriten HIFK, men sensationellt lyckades vända underläget till en seger.

– Det såg litet dåligt ut i början av finalserien, men när ni vann den första matchen, tänkte jag att nu tar ni det nog. Guldet smakar säkert bra efter den långa kampen och serien, sade stadsdirektören till laget.

Carolina Rehnberg.

Tränaren Carolina Rehnberg förklarar varför laget vinner guld efter guld så här:

– Mental styrka, bra laganda, vi spelar smart och har en jättebra mix av olika spelare som tar ansvar och bra självförtroende. 

Hon tror att det blir tredje gången gillt, alltså guld också nästa år. I år vann laget både FM-guld och baltiska cupen, men inte finska cupen som man också hoppas ta hem nästa år – utöver mästerskapet alltså.

Cheftränaren Patrik “Pava” Johanson, tränarna Carolina Rehnberg och Anders Genberg samt fysiktränaren Fredrik Ahtola och målvaktstränaren Bianca Eklundh fortsätter att träna laget nästa år.

– Vi har ett bra gäng som fortsätter, säger Carolina Rehnberg. 

Louise Heinonen.

Louise Heinonen var med på medaljkaffe för andra gången och hon tycker att det är jätteroligt att vinna guld igen, även om första gången var lite speciell. Hon konstaterar att laget kom in som underdogs i finalserien och att det såg ganska dåligt ut i ett skede och att det därför var trevligt att kunna vända till en seger. Att det gick så beror enligt henne på bland annat arbetsmoralen. 

– Vi är jättedisciplinerade och jobbar som lag. Lagandan är också jätteviktig. Vi är alla bra kompisar och sedan har vi också jättebra tränare, säger Louise som spelat i GrIFK sedan hon var sex år. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *