| URHEILU - IDROTT

Käsipallokultaa juhlittiin kaupungintalolla

GrIFK:n käsipallonaiset ovat jälleen Suomen mestareita. Tätä juhlittiin torstaina (30.5.) Kauniaisten kaupungintalolla, missä kaupunginjohtaja Christoffer Masar tarjosi joukkueelle mitalikahvit.

GrIFK:n naiset voittivat nyt SM-kultaa toista vuotta peräkkäin. Tällä kertaa joukkue vei kullan jännittävän finaalisarjan jälkeen, jossa GrIFK oli jo häviöllä 0-2 otteluissa ennakkosuosikki HIFK: ta vastaan, mutta onnistui sensaatiomaisesti kääntämään tilanteen voitoksi.

Carolina Rehnberg.

– Aluksi finaalisarjan tilanne näytti hieman huonolta, mutta kun voititte ensimmäisen ottelun, ajattelin, että nyt voitatte ja kulta maistuu varmasti hyvältä pitkän taistelun ja sarjan jälkeen, sanoi kaupunginjohtaja joukkueelle.

Valmentaja Carolina Rehnberg selittää, miksi joukkue voittaa kultaa kerta toisensa jälkeen:

– Mentaalinen vahvuus, hyvä joukkuehenki, pelaamme älykkäästi ja meillä on todella hyvä sekoitus erilaisia pelaajia, jotka ottavat vastuuta ja joilla on hyvä itseluottamus. 

Hän uskoo, että kolmas kerta toden sanoo, eli kultaa tulee myös ensi vuonna. Tänä vuonna joukkue voitti sekä SM-kultaa että Baltian cupin, mutta ei Suomen cupia, jonka he myös toivovat voittavansa ensi vuonna – mestaruuden lisäksi.

Päävalmentaja Patrik “Pava” Johanson, valmentajat Carolina Rehnberg ja Anders Genberg sekä fysiikkavalmentaja Fredrik Ahtola ja maalivahtivalmentaja Bianca Eklundh jatkavat joukkueen valmentamista ensi vuonna.

– Meillä on hyvä porukka, joka jatkaa, sanoo Carolina Rehnberg.

Louise Heinonen.

Louise Heinonen oli mitalikahveilla toista kertaa ja hänen mielestään on todella hauskaa voittaa kultaa jälleen, vaikka ensimmäinen kerta oli hieman erityinen. Hän toteaa, että joukkue tuli finaalisarjaan altavastaajana ja että yhdessä vaiheessa tilanne näytti melko huonolta, ja siksi olikin mukavaa pystyä kääntämään tilanne voitoksi. Hänen mukaansa se johtui muun muassa työmoraalista.

– Olemme erittäin kurinalaisia ja työskentelemme joukkueena. Joukkuehenki on myös erittäin tärkeä. Olemme kaikki hyviä kavereita ja lisäksi meillä on todella hyvät valmentajat, sanoo Louise, joka on pelannut GrIFK:ssa kuusivuotiaasta lähtien.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *